Den Bosch - Aris Leeuwarden (beker)

Morele winst

De Friesland Aris werd gisteravond uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker. Het team verloor in Den Bosch met 91-89. De uitschakeling was geen verrassing natuurlijk, want de thuiswedstrijd werd eerder al met 23 punten verschil verloren. Het team tankte echter voldoende zelfvertrouwen voor de belangrijke fase die nu aankomt en won zelfs  bijna met de prima spelende bank van de starters van Den Bosch.

John Williams had het maandag nog in de Leeuwarder Courant gezegd: “Als je elk kwart met zes punten verschil wint, zit je in de halve finales”. Een logische redenering van de pointguard, die aangaf dat het team zich niet bij voorbaat wilde neerleggen bij de nagenoeg onmogelijke opdracht. Heel even zat De Friesland Aris, dat speelde zonder Calvin Chitwood, op planning. Na zeven minuten spelen stond er door twee drietjes van Gerad Punch, een drietje van John Williams, vier punten van Mark Sanchez en zes van Manny Adako een 19-12 voorsprong op het bord.

Helaas bleef het daarbij. Den Bosch kwam terug en al snel was duidelijk dat plaatsing voor de Final Four een onbegonnen zaak was. Er ontstond toen een wedstrijd in een wedstrijd. De Friesland Aris wilde koste wat een kost een goed resultaat neerzetten en maakte er een echte wedstrijd van. Het leverde twee technische fouten op voor reclameren door Sanchez en Pete Miller, maar het zette wel de toon voor de rest van de wedstrijd.

Den Bosch liep in het derde kwart naar een voorsprong van 10 punten, maar onder aanvoering van een sterk spelende Adako (28 punten) kwam De Friesland Aris weer terug. Daarbij ook een belangrijke rol voor Bas Rozendaal, Sonny Waaldijk en Andrew Dawson. Zij kregen minuten en beloonden de coach met een priima prestatie. Na 30 minuten was het verschil nog vijf punten (66-61).

Raoul Korner liet zijn jeugdspelers zitten, Pete Miller zette ze wel in. Het leverde een vermakelijk vierde kwart op vanuit Fries perspectief. Met Martin de Jong, Joshua Kramer, Dawson, Rozendaal en afgewisseld Sanchez/Adako in het veld tegen de startende vijf van Den Bosch werd een inhaalrace ingezet en Kramer zette De Friesland Aris zelfs op voorsprong bij 77-78. Skipp Mills counterde en de laatste minuten werden plots nog beladen.

Den Bosch wilde blijkbaar niet verliezen, maar dat wilde het jeugdige team van Miller ook niet. Sanchez scoorde nog acht punten op rij en Dawson bracht met een driepunter het verschil op 1 punt (90-89). Na een gemiste en gemaakte vrije worp van Frank Turner bleven er nog 15 seconden over voor de laatste aanval. Daarin werd gekozen voor de driepunter, want een verlenging bestaat niet in de beker. De Jong had zich onsterfelijk kunnen maken, maar passte door naar Sanchez. Diens poging draaide uit de ring.

Een eind aan het bekeravontuur, maar een goed begin voor het laatste kwart van de competitie. En die begint zondag in Bergen op Zoom tegen directe concurrent WCAA Giants.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 17 februari 2011 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2010-2011
Den Bosch 91
Aris Leeuwarden 89
Terug naar overzicht