Den Bosch - Aris Leeuwarden

Te bescheiden in uitwedstrijden

Veel te makkelijk liet De Friesland Aris zich gisteravond in de Maaspoort door Den Bosch de kaas van het brood eten. Daar waar thuis dominant en brutaal wordt gespeeld, was het gisteravond in een uitwedstrijd opnieuw te lief, niet agressief genoeg en liet het zich imponeren door Den Bosch. Het leidde tot een 94-74 nederlaag. Een geflatteerde nederlaag weliswaar, maar een waar het hele team van kan en moet leren.

Den Bosch was in de eigen hal gewoon slimmer, harder, linker. Floppen, reclameren bij elk aanvallend contact en elke uitbal en daarnaast hard verdedigen. Het werd door de gastheren slim gebruikt en daarmee haalden ze het team van Pete Miller uit het spel. Noem het professionaliteit van Den Bosch, noem het naïviteit van De Friesland Aris. Zelfs de Bossche DJ die tijdens de aanvallen van De Friesland Aris de speakers telkens op een maximum zette, speelde een rol. Belangrijk is dat de nederlaag een leermoment wordt voor de tijd dat straks elke wedstrijd een letterlijke strijd wordt en het spel harder, fysieker en mentaler. Vooral qua rebounding moeten er fysieke stappen gezet worden. Opnieuw was De Friesland Aris daar ruim de mindere (40 om 25).

In een prima gefloten wedstrijd stond De Friesland Aris alleen in het begin op voorsprong (5-8), maar typerend was hoe deze voorsprong werd weggeven. Drie maal slordig balverlies leverden drie Bossche scores op. Vanaf dat moment moest De Friesland Aris in de achtervolging. Een prachtige buzzerbeater van Sonny Waaldijk bij de rust (hij scoorde vanaf de eigen vrije worplijn) zorgde ervoor dat bij rust het verschil zes punten was (43-37).

Na rust bleven de teams nog een tijdje bij elkaar, maar een tussensprint in het begin van het vierde kwart bracht het verschil naar 20 punten. Dat verschil bleef tot het einde staan (94-74).

Als het team er van leert, heeft het gisteravond een belangrijke stap gezet naar het eind van het seizoen. Dat moet volgende week blijken. Dan ontvangt De Friesland Aris in eigen hal eerst Leiden en daarna Rotterdam. Twee belangrijke wedstrijden in de strijd om de beste play-off plekken. De zaterdag er op mag het in Martiniplaza de strijd aangaan met koploper Groningen. Een mooie uitdaging dus  voor de komende acht dagen voor Pete Miller en zijn team.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 03 februari 2011 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2010-2011
Den Bosch 94
Aris Leeuwarden 74
Terug naar overzicht