Den Bosch - Aris Leeuwarden

Onherkenbaar

De Friesland Aris verloor gisteravond met ruime cijfers van EiffelTowers Den Bosch. In de Maaspoort, waar het team van Pete Miller vorig seizoen maar liefst drie keer won, verloor De Friesland Aris met 84-56. Geflatteerd was de nederlaag allerminst. De Friesland Aris zat geen moment in de wedstrijd.

EiffelTowers speelde zonder John Smith en Skip Mills, bij De Friesland Aris hadden Manny Adako en Todd Brown de griep, maar speelden beiden wel. Vanaf de start was het een ongelijke strijd. Het tempo aan Leeuwarder kant lag veel te laag en er was te weinig intensiteit. Twee onderdelen van het spel waar toch de kracht van De Friesland Aris ligt dit jaar. EiffelTowers kwam sterk uit de startblokken, nam binnen twee minuten een snelle voorsprong, maar zag De Friesland Aris terugkomen (15-12).

Het was ook gelijk het enige wapenfeit van Friese kant. Inside kwamen Adako, Bas Rozendaal, Mark Sanchez en Calvin Chitwood er niet aan te pas tegen de vele centimeters aan Bossche kant; outside kwamen de schutters niet vrij door een te traag tempo in de aanval. De gastheren schoten wel met scherp waardoor er bij rust al een schier onoverbrugbare achterstand op het scorebord stond (46-27).

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Even leek er halverwege het derde kwart een kleine opleving te komen, maar die werd snel weer gecounterd. Het vierde kwart was voor de statistieken. De bankspelers kregen hun minuten en het niveau kelderde van beide kanten. De Bossche fans waren blij. Zij zagen hun team de derde overwinning op rij pakken en voor het eerst sinds tijden weer De Friesland Aris in eigen huis verslaan.

Na afloop was er slechts de berusting. Gewoon niet goed gespeeld, dat kan gebeuren. Snel vergeten en er van leren. Zaterdag moet het in eigen huis beter als Amsterdam te gast is in het Kalverdijkje. Dat is het team vooral aan zichzelf verplicht. De wedstrijd begint om 20.00 uur

Wedstrijd informatie

Datum : 14 oktober 2010 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2010-2011
Den Bosch 84
Aris Leeuwarden 56
Terug naar overzicht