De Groene UIlen - Aris Leeuwarden (oefen)

Eerste zege nieuwe team

Na een week trainen speelde het team van Pete Miller vanmiddag zijn eerste oefenwedstrijd. Tegen De Groene Uilen, uitkomend in de Promotiedivisie, werd ruim gewonnen. In een wedstrijd waarin de gastheren af en toe prima mee speelden, werd het na een 27- 57 ruststand uiteindelijk 55 – 96. De eerste indrukken waren positief, het geeft vertrouwen in de toekomst.

Dat het regelmatig nog niet allemaal vloeiend verliep, mocht de pret niet drukken. Een volledig nieuwe selectie heeft een gewenningstijd nodig en na een weekje trainen mag nog niet verwacht worden dat iedereen elkaar blindelings vindt. Duidelijk werd wel dat er voldoende kwaliteit in het team zit. Shooting guard Todd Brown had een prima debuut. Brown werd topscorer met 19 punten, die hij vooral in de eerste helft verzamelde.

Naast het collectief was er af en toe ruimte voor individuele hoogstandjes. John Williams scoorde makkelijk van grote afstand en Calvin Chitwood dunkte spectaculair in traffic. Pete Miller kan in alle rust doorwerken aan zijn voorbereiding. Woensdag wacht al weer de volgende tegenstander. Dan gaat De Friesland Aris op bezoek bij ZZ Leiden . 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 29 augustus 2010 20:00
Locatie : Groningen
Seizoen : 2010-2011
De Groene Uilen 55
Aris Leeuwarden 96
Terug naar overzicht