Bergen op Zoom - Aris Leeuwarden

Pak slaag in Bergen op Zoom

De Friesland Aris speelde gisteravond een bedroeven slechte wedstrijd in Bergen op Zoom. Zonder de geblesseerde Mark Sanchez speelde het als los zand. De nederlaag was ruim, verdiend en kwam hard aan in het Friese kamp. Het was de vijfde uitnederlaag op rij (86-61).

Voor een goede wedstrijd heb je drie partijen nodig. Twee teams en drie scheidsrechters. In Bergen op Zoom haalde alleen WCAA Giants van de drie een voldoende. En had daarmee een mooi en genoeglijk avondje. De gastheren speelden overtuigend en agressief, hetgeen de gasten niet konden zeggen. Na een gelijkopgaande start liet het team de kop veel te snel hangen. De eerste minuten bleef De Friesland Aris nog bij doordat vooral John Williams van afstand trefzeker was, daarna was het snel voorbij.

Het team irriteerde zich in de eerste helft (overigens terecht) over de arbitrage en raakte daardoor volkomen van slag en speelde zichzelf uit de wedstrijd. Daarnaast was er geen agressiviteit in de ploeg, werden er opnieuw veel te weinig rebounds gepakt en  te veel onnodige fouten gemaakt. Zwaar onvoldoende dus. Naast John Williams haalde alleen Gerad Punch een voldoende. De forward werd topscorer en pakte 14 rebounds. De rest van het team speelde zwaar onder de maat.

Sporadisch haakte De Friesland Aris nog wel aan, maar echt baten deed het niet. Twee scores van Sonny Waaldijk binnen een minuut in het begin van het laatste kwart zorgden nog voor enige hoop op een goed resultaat, maar dat was slechts eventjes. WCAA Giants kwam geen moment meer in gevaar, waardoor de laatste minuten slechts voor de statistieken was.

Zaterdag kans op revanche, dan komt Nijmegen op bezoek. De Friesland Aris zal dan zeker uit een ander vaatje moeten tappen…………

Wedstrijd informatie

Datum : 07 november 2010 20:00
Locatie : Bergen op Zoom
Seizoen : 2010-2011
Bergen op Zoom 86
Aris Leeuwarden 61
Terug naar overzicht