Bergen op Zoom - Aris Leeuwarden

Uitsyndroom?

Vorig seizoen won De Friesland Aris veel uitwedstrijden. Dit seizoen wil het maar niet lukken. Voor de 15e(!) keer werd in de competitie een uitwedstrijd verloren. En opnieuw kansloos. Daar waar in het begin van het seizoen er nog wel eens kansen waren op een zege, is dat de laatste tijd niet meer zo. Alleen in Rotterdam, Amsterdam en Zwolle werd er gewonnen. Dit keer was Bergen op Zoom in eigen huis (veel) te sterk (88-74).

In februari loopt het niet in het team van Pete Miller. In vijf wedstrijden kreeg het respectievelijk 94, 89, 80, 104 en 91 punten om de oren. Veel te veel. Zelfs het bescheiden Rotterdam lukte het om in het Kalverdijkje 80 punten te maken. Bij deze hoeveelheden tegenscores wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen. Verdedigend is de intensiteit simpelweg te laag en worden er te makkelijk open schoten en aanvalsrebounds weggegeven. En daar weten de meeste tegenstanders in de Eredivisie wel raad mee. In deze beslissende fase van de competitie zal de verdedigende intensiteit toch echt aangetrokken moeten worden om straks in de play-offs een rol te kunnen spelen. De play-offs zijn leuk, maar de weg er naar toe moet ook aangenaam zijn.

De wedstrijd van zondagmiddag paste in het plaatje van de afgelopen wedstrijden. Het begin was nog goed, de startende vijf nam zelfs een voorsprong van 3-11. Daarna was het opnieuw snel over en uit. Te makkelijke scores tegen en zelf te veel makkelijke ballen missen. Bij rust stond de teller op 48-35, waarna De Friesland Aris er na rust niet meer in slaagde om dichtbij te komen.

In het beste seizoen tot nu toe (vorig seizoen) werd 19 keer gewonnen en 17 keer verloren. De zesde plaats op de ranglijst was toen de beloning. Dit jaar staat De Friesland Aris op 13 zeges en 15 nederlagen. Een minder resultaat, maar nog wel steeds op een vijfde plaats. Een plaatsje hoger dus dan vorig jaar. Met nog acht finales voor de boeg wil het team er alles aan doen om op de vijfde plaats te blijven.

Zaterdag a.s. de eerste finale. Dan komt Nijmegen om 20.00 uur in het Kalverdijkje op bezoek, de enige ploeg waar De Friesland Aris nog niet van won. Be there! Het team heeft de thuissupport hard nodig.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 februari 2011 20:00
Locatie : Bergen op Zoom
Seizoen : 2010-2011
Bergen op Zoom 88
Aris Leeuwarden 74
Terug naar overzicht