Aris Leeuwarden - Zwolle (beker)

Naar de kwartfinale

De Friesland Aris bereikte gisteravond vrij eenvoudig de kwartfinales van de Nederlandse beker. Zwolle werd in het eigen Kalverdijkje ruim verslagen (90-73). De zege was meer dan verdiend. In de kwartfinale treft De Friesland Aris in een uit- en thuiswedstrijd de winnaar van het duel Den Bosch – Rotterdam. Die wordt pas op 21 december gespeeld.

Alleen in het eerste kwart had het team van Pete Miller wat te duchten van de gasten. Zwolle kwam goed uit de startblokken en nam zelfs een maximale voorsprong van 11 punten (12-23). Daarna was het echter over en uit. Een 16-0 Friese run, verdeeld over twee kwarten, gaf De Friesland Aris de voorsprong (28-23) en die werd niet meer uit handen gegeven. Onder aanvoering van de excellerende Todd Brown en de alleskunner Gerad Punch keek het team niet meer om.

Bij rust was het verschil nog slechts vijf punten (45-40), maar na de rust ging het hard. De Friesland Aris was ‘hot” van buiten en schoot maar liefst 60% van zijn driepunters raak. De elf gemaakte driepunters kwamen van zes verschillende spelers, zodat Zwolle telkens moeite had om de juiste man te verdedigen. De mooiste driepunter kwam uit de handen van Brown, die in de laatste seconde van de schotklok raak schoot vanaf vlak over de middellijn. Toen de rookwolken na dertig minuten waren verdwenen, stond er een 67-49 Leeuwarder voorsprong op het bord.

Tegen Nijmegen werd een soortgelijke voorsprong twee weken geleden nog weggegeven, nu was daar geen sprake van. Daarvoor speelde Zwolle te zwak en De Friesland Aris veel te sterk. De turbo bleef nog vijf minuten vol aan, waardoor er een maximaal verschil was van 29 punten (86-57). Daarna bloedde de wedstrijd logischerwijze een beetje dood. Het mocht de pret niet drukken. Plaatsing voor de kwartfinale was een feit.

Zaterdag kan het team opnieuw vol aan de bak. Dan komt Den Bosch naar het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 20.00 uur

 

Wedstrijd informatie

Datum : 25 november 2010 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 90
Zwolle 73
Terug naar overzicht