Aris Leeuwarden - Zwolle

Vier op een rij

Zonder zelf te glanzen boekte De Friesland Aris gisteravond zijn vierde overwinning op rij. In het eigen Kalverdijkje werd Zwolle verslagen. Een 10-0 start en een prima tweede kwart gaf het team van Pete Miller een ruime voorsprong, die de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam. Door de 79-68 zege steeg het team naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Twee weken geleden won De Friesland Aris voor de Nederlandse Beker al eenvoudig van Zwolle, dit keer ging het niet anders. Zwolle heeft nogal last van blessures, maar kon wel beschikken over de nieuwe Amerikaan Howard Crawford. Na een paar minuten spelen moest ook Rein van der Kamp geblesseerd van het veld. De oud-Arisspeler verdraaide zijn knie en kon niet meer verder.

Op dat moment had De Friesland Aris al afstand genomen van Zwolle. De start was voortvarend en met een 10-0 voorsprong zat het na een paar minuten al op een zetel. Zwolle kwam nog wel eenmaal terug tot  21-21 (de enige keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond, verder alleen maar een Friese voorsprong), maar een tweede demarrage was de beslissing. Gerad Punch en John Williams, allebei met een Zwols verleden, knalden van afstand raak en het gat werd maximaal 18 punten (46-28).

Zwolle beet zich nog wel vast en kwam vooral door wat individuele hoogstandjes nog wat terug, maar in tegenstelling tot Zwolle bleef De Friesland Aris een hecht collectief en pakte de zege vooral in de defensie. De verdediging zit de laatste weken goed dicht. Den Bosch kwam niet verder dan 66 punten, Amsterdam  maakte er 61 en Zwolle nu dus 68. En dat lijkt de grootste winst van de afgelopen wedstrijden. Met een hechte verdediging win je wedstrijden makkelijker als het aanvallend even niet loopt.

Het publiek was blij met de zege en kon in de tweede helft nog tweemaal opveren van de tribunes. De eerste keer toen er een heerlijk alley-oop van Calvin Chitwood op Todd Brown (met zijn vader op de tribune) was, de tweede keer toen mascotte Arie de Leeuw door de Zwarte Pieten werd verrast met een cadeautje en Arina, zijn Leeuwenvrouwtje uit de zak kwam. Verder kabbelde de wedstrijd naar het einde. Een soort luxe situatie voor de trouwe fans die de laatste weken vooral bloedstollende finales hadden gezien en de sneeuw en Sinterklaas hadden getrotseerd voor deze partij.

De komende week gaat De Friesland Aris tweemaal op reis. Eerst donderdag naar Rotterdam en daarna op zaterdag naar Leiden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is gelijk de laatste van dit jaar: op 18 december komt Groningen op bezoek.

Wedstrijd informatie

Datum : 04 december 2010 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 79
Zwolle 68
Terug naar overzicht