Aris Leeuwarden - Zwolle

Pijnlijke nederlaag tegen Zwolle

Zondagavond krijgt de selectie van De Friesland Aris een eerste kennismakingsduikles van de duikschool Harry Hoefakker. Gisteravond ging het team echter figuurlijk al kopje onder. In het Kalverdijkje speelde het verder onder eigen kunnen, verdronk het in goede bedoelingen, maar was het aanvallend zwaar onvoldoende. Zwolle ging er met de punten vandoor (65-66).

In een bloedheet en vol Kalverdijkje was er voor het publiek erg weinig te beleven. Zowel Zwolle als De Friesland Aris maakten er een groot foutenfestival van. Ballen die zo over de zijlijn vlogen, simpele lay-ups die gemist werden, misverstanden over en weer, het publiek  keek er hoofdschuddend na. Met name aanvallend zit het de laatste weken niet goed.

Verdedigend wordt er, tegen de tijd dat de play-offs in beeld komen, door de scheidsrechters meer toegestaan en daar heeft het team in de eigen aanval vooral moeite mee. Het spel wordt fysieker, harder en dat zorgt voor zand in de Leeuwarder aanvalsmachine. De snelheid is er uit en dat is toch juist een van de grootste wapens. Ook zaterdag was er de hele avond nagenoeg geen fastbreak (en dus makkelijke punten) te zien.

Aan de inzet ligt het allemaal niet. Er wordt hard gewerkt en het team lijkt soms meer tegen zichzelf te spelen dan tegen de tegenstander. Gebrek aan wedstrijdritme kan ook een oorzaak zijn voor het matige spel van beide teams. In januari en februari stonden 13 wedstrijden op het programma, in maart slechts twee. Misschien dat de FEB daar volgend seizoen meer balans in kan brengen.

Over de wedstrijd kan dit artikel kort zijn. De hele wedstrijd was het gat tussen beide teams nooit groter dan zes punten. De Friesland Aris verzuimde door het slechte aanvallen al in een vroegtijdig stadium afstand te nemen en daardoor kwam het weer op de laatste minuut aan. Bij 64-66 op 14 seconden voor het einde had Calvin Chitwood via twee vrije worpen de kans op de gelijkmaker, maar hij miste er helaas één (65-66). Omdat Nate Rhonert daarna beide vrije worpen miste aan de andere kant, kreeg Todd Brown met nog acht seconden op de klok de kans om De Friesland Aris de winst te brengen. Zijn schot in de zoemer vanaf de baseline draaide echter uit de ring.

Doordat Weert in Nijmegen won en Bergen op Zoom van Den Bosch verloor, staan de drie teams nu gelijk op de vijfde, zesde en zevende plaats. Vanwege het slechte onderlinge resultaat betekent dit voor De Friesland Aris voorlopig de zevende plek. Een zege had de vijfde plaats dichtbij gebracht. De zevende plaats zal straks hoogstwaarschijnlijk koppeling geven aan Leiden, aanstaande donderdag de volgende tegenstander.

Wedstrijd informatie

Datum : 02 april 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 65
Zwolle 66
Terug naar overzicht