Aris Leeuwarden - Wijchen

Avondje Aris weer terug

De Friesland Aris verwende de fans gisteravond weer eens op een ouderwets avondje Aris. In het eigen Kalverdijkje werd Nijmegen verslagen met 78 – 71. Het was een wedstrijd waar het team vanaf de eerste seconde vol passie en energie speelde en meer dan verdiend met de zege aan de haal ging. De uiteindelijke beslissing viel, zoals altijd tegen Nijmegen, pas in de laatste minuut.

Vanaf de start ging het team van Pete Miller er vol op. Calvin Chitwood was weer fit en begon in de basis in plaats van Todd Brown, die van de bank kwam. Chitwood beloonde het vertrouwen van zijn coach met het spelen van een hele goede wedstrijd en dunkte na een paar seconden al de 2-0 op het scorebord. Het was de spectaculaire start van een wedstrijd tussen twee teams die dichtbij elkaar staan. Drie keer eerder dit seizoen echter verloor De Friesland Aris van Nijmegen. Tweemaal na verlenging en een keer waar een voorsprong van 20 punten in het laatste kwart werd verspeeld. Nijmegen was het enige team waar nog niet van gewonnen was.

In het begin van de wedstrijd wisselde de voorsprong regelmatig van team, maar vanaf het tweede kwart stond De Friesland Aris telkens op een (kleine) voorsprong. De inzet en beleving deden weer denken aan de laatste wedstrijd van 2010 in december toen Groningen in eigen huis werd verslagen. Het aanstekelijke enthousiasme op het veld sloeg over naar de gezellig gevulde tribunes en daar mag het team een compliment voor hebben. Bij rust was het verschil slechts 1 punt (37-36).

De tweede helft werd nog leuker. De scheidsrechters voelden de sfeer op en om het veld goed aan en floten in de sfeer van de wedstrijd. En die was dus prima. Nijmegen bleef aanklampen, maar De Friesland Aris bleef hecht en als team spelen. Mark Sanchez en Gerad Punch buffelden er onder de borden goed op los, Chitwood zorgde voor veel verdedigende energie en scoorde op belangrijke momenten. Manny Adako werd topscorer met 16 punten, Todd Brown zorgde voor de mooiste score van de avond door een alley-oop in de 24 seconden zoemer binnen te vliegen. Een must see in de samenvatting op Omrop Fryslan van aanstaande maandag.

Sonny Waaldijk en Andrew Dawson maakten de rotatie compleet en speelden beide ook een goede wedstrijd. John Williams was de stille motor. De pointguard speelden onopvallend opvallend en miste over de hele avond maar twee ballen. Williams was ook de maker van de beslissende score. Een opgebouwde voorsprong van 10 punten (68-58) verdween als sneeuw voor de zon en bij 73-71 was er nog alles mogelijk. Williams schoot toen een dodelijke driepunter binnen en liet het Kalverdijkje ontploffen.

Met nog 36 seconden op de klok is er (zeker bij Nijmegen) dan nog steeds alles mogelijk, maar het team verdedigde goed en Chitwood schoot 10 seconden voor tijd vanaf de vrije worplijn de laatste punten binnen (78-71).

Klik hier voor het interview op Omrop Fryslan Radio met Gert Schurer.

Dinsdag wacht al weer de volgende finale. Dan gaat De Friesland Aris op bezoek bij Weert.

Wedstrijd informatie

Datum : 26 februari 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 78
Wijchen 71
Terug naar overzicht