Aris Leeuwarden - Wijchen

Knotsgek, oerdom

De Friesland Aris leed zaterdagavond de meest pijnlijke nederlaag in zijn zeven jaar Eredivisie. Een voorsprong van 20 punten werd in het laatste kwart volledig verspeeld. Totale paniek en slecht basketbal na een waar gala van dertig minuten waar de fans van op de banken stonden. Maar aan het eind met lege handen. De Friesland Aris verspeelde een 73-54 voorsprong. Nijmegen won met  83-89.

Wat er zaterdagavond in het laatste kwart in het Kalverdijkje gebeurde was diep, diep bedroevend. Een dieptepunt in zeven jaar Eredivisiebasketbal. De Friesland Aris gaf in de laatste 10 minuten een voorsprong van 20 punten uit handen. Nijmegen profiteerde, met een beetje hulp van twee van de drie mannen in het oranje. En liet De Friesland Aris met een enorme kater achter.

Zelfs Nijmegen bekende na afloop met het schaamrood op de kaken dat de scheidsrechters samen met de spelers van De Friesland Aris in het laatste kwart wel heel erg de weg kwijt waren (in Nijmeegs voordeel). We zullen de details hier maar achterwege laten, want het zal uiteraard wel door de heren zelf ontkend worden. Je schiet er alleen helemaal niets mee op. Na Nijmegen uit (verkeerde telling bij goaltending bij een vrije worp), Amsterdam thuis (14 seconden vlak voor tijd), was het ditmaal dus de derde keer dat het mis ging tussen De Friesland Aris en de scheidsrechters. Over de eerste twee zijn trouwens keurige excuusmails gekomen, waarin de fouten werden toegegeven. Erg frustrerend als elk punt in deze competitie duur is. Van plaats 2 tot 9 is de strijd volledig open en elke zege telt. En kansen daarop worden je nu ontnomen. 

De belangrijkste veroorzaker van de nederlaag was dit keer het team helemaal zelf. Driekwart had De Friesland Aris de wedstrijd volledig onder controle en was er geen vuiltje aan de lucht. Na vijf minuten had het al 21 punten verzameld, na het eerste kwart was het al 36-17. Bij start van het vierde kwart was de voorsprong 73-54. De ene dunk werd gevolgd door een nog mooiere dunk.

Tot het vierde kwart dus, toen De Friesland Aris helemaal het spoor bijster raakte, de gekste beslissingen nam, helemaal niet meer verdedigde en de domste ballen weggooide. Nijmegen speelde alles of niets, presste over het hele veld en De Friesland Aris kreeg de bal niet eens meer over de middellijn. De voorsprong slonk per minuut, maar toch leek de voorsprong groot genoeg. Helaas dus niet, vlak voor tijd ging Nijmegen er op en er over. Iedereen bij De Friesland Aris moet morgen maar eens diep in de spiegel kijken.

De twee punten gingen dus met Nijmegen mee in de bus, zij zullen het terecht als bonuspunten omarmen. De punten zijn natuurlijk Michael Schuurs en consorten van harte gegund. Zij hebben er snoeihard voor gewerkt in het vierde kwart. De Friesland Aris kan puin ruimen en ziet de reprimande van de NBB graag tegemoet…………………..

Wedstrijd informatie

Datum : 13 november 2010 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 83
Wijchen 89
Terug naar overzicht