Aris Leeuwarden - Rotterdam

Sterk vierde kwart brengt winst

Na de twee nederlagen tegen Den Bosch en Leiden kon De Friesland Aris gisteravond weer een winstpartij noteren. Tegen Rotterdam werd met 85-80 gewonnen. Makkelijk ging het niet. Rotterdam speelde een prima wedstrijd, maar ging in de slotfase alsnog door de knieën. De Friesland Aris vocht soms meer tegen zichzelf als tegen de tegenstander, maar kwam als winnaar uit de strijd.

Het eerste deel van het eerste kwart was als vanouds goed. De startende vijf bouwen elke wedstrijd een voorsprong op. Net als tegen Leiden kwam De Friesland Aris ook tegen Rotterdam goed uit de startblokken. Snel spel, aantrekkelijk en dodelijk effectief. Na een minuut of zes stond er een geruststellende 24-14 voorsprong op het scorebord. Mark Sanchez en Todd Brown stonden toen beide al op 9 punten. Daarna werd het stroef. Met Brown en Sanchez als scorers en aanjagers op de bank was het ritme en scorend vermogen even weg en kwam Rotterdam via een 13-0 run, verdeeld over twee kwarten, voor het eerst op voorsprong bij 24-27.

Weg comfortabele voorsprong en de wedstrijd was als het ware opnieuw begonnen. Tot rust bleef het stuivertje wisselen, als een kopie van de wedstrijd van zaterdag. Diverse keren veranderde de voorsprong van team en bij rust was er een minieme voorsprong voor Rotterdam (39-40). Na rust bleven de gasten van buiten de driepuntslijn raak knallen en liep het team van Pete Miller telkens achter de feiten aan. De open schoten werden te makkelijk weggegeven en de achterstand bleef. Weliswaar minimaal, maar toch.

Pas halverwege het vierde kwart werd de verdediging verder aangetrokken, werd Rotterdam moe, ging missen en gooide De Friesland Aris de druk van zich af. Twee belangrijke driepunters van Sonny Waaldijk zorgden voor een gelijke stand (72-72), waarna de teams tot 78-78 nog bij elkaar bleven. Een minuut voor tijd zorgde Brown met een snoeiharde dunk voor 80-78 en de gegeven bonus vrije worp zorgde voor lucht (81-78).

Robbie Sihota zorgde wel nog voor 81-80, maar Sanchez counterde gelijk naar 83-80. Met nog 14 seconden op de klok en Rotterdams balbezit moest de driepunter worden voorkomen. Die kwam er toch nog. Die ging gelukkig dit keer mis, waarna Manny Adako de zege vanaf de vrije worplijn veilig stelde (85-80).

Een zwaarbevochten zege, maar een die telt. De eerstkomende weken mag het team in de bus naar uitwedstrijden. Eerst richting Groningen (zaterdag), daarna naar Den Bosch (voor de beker) en Bergen op Zoom.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 februari 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 85
Rotterdam 80
Terug naar overzicht