Aris Leeuwarden - Rotterdam

Showtime!

De Leeuwarder fans waren zaterdagavond de grote winnaar bij de wedstrijd tussen De Friesland Aris en Rotterdam. Na een paar minuten zat de zege al in de zak, waarna vooral de tweede helft spectaculair was. De ene na de andere dunk, alley-oop, blockshot en behind-the-back pass vlogen over het veld. Alleen maar lachende gezichten op en buiten het veld. De Friesland Aris won eenvoudig van hekkensluiter Rotterdam (95-73).

Binnen twee minuten was zaterdagavond de spanning uit de wedstrijd. Door een bliksemstart was het 10-0 in het nadeel van de Rotterdammers, hetgeen vanuit het publiek al de opmerking uitlokte dat niet alleen PSV Rotterdam op 10-0 kon zetten. Op dat moment hadden de fans de eerste dunk van Todd Brown al mogen begroeten. Het zou niet de laatste zijn.

Na de 10-0 verslapte De Friesland Aris even, waardoor de gasten even het idee hadden dat er iets te halen was in het Kalverdijkje. Bij 23-22 waren de Rotterdammers weer dichtbij, maar te halen er was er zaterdagavond niets. Het tempo ging onder leiding van John Williams terug naar de hoogste versnelling en de voorsprong liep snel weer op. Via 32-22 werd de rust door een steal en score in de zoemer van Joshua Kramer freewheelend bereikt bij 54-42.

Aanvallend was er geen vuiltje aan de lucht. Mark Sanchez en Gerad Punch waren beide goed voor een double-double. Sanchez miste slechts een poging op de hele avond en kwam tot 22 punten en 11 rebounds, Punch verrichtte veel vuil werk en kwam tot 15 punten en 10 rebounds. Smaakmakers in de tweede helft waren echter Brown en Calvin Chitwood. Beide spelers houden wel van het nodige trapezewerk en verwenden de fans op aangeven van de teamgenoten met enkele prachtige hoogstandjes. Het dak ging er in het Kalverdijkje dat goed gevuld was. Het aantal dunks en alley-oops waren niet op een hand tellen en maar lieft vijf verschillende spelers smaakten het genoegen van de dunk.

De wedstrijd was in het derde kwart al lang gespeeld en het laatste kwart was voor de statistieken. Het leidde tot het debuut van Bernt Waalkens. Een minuut voor tijd zat het 16 jarige Leeuwarder talent klaar voor de wissel, echter kwam het spel niet stil te liggen, waardoor zijn debuut toch nog mis leek te gaan. Sanchez maakte 18 seconden voor tijd snel een fout om de tijd te stoppen en Waalkens zijn (korte) debuut te laten maken. Het tekent de teamsfeer binnen De Friesland Aris. Daar is niets mis mee, het teamgevoel is groot.

Zondag wacht echter een zwaardere opgave. Dan gaat het team op bezoek bij Groningen, de ongeslagen koploper in de Eredivisie.

Wedstrijd informatie

Datum : 30 oktober 2010 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 95
Rotterdam 73
Terug naar overzicht