Aris Leeuwarden - Bergen op Zoom

Eigen schuld

De Friesland Aris verloor vanavond zeer onnodig zijn eerste wedstrijd in 2011. Het team had 13 seconden voor tijd bij 73-70 een zekere overwinning op zak, maar zag Bergen op Zoom door een open driepunter toch nog langszij komen in de reguliere speeltijd. In de verlenging had De Friesland Aris niets meer te vertellen, waardoor het publiek de laatste minuten knarsetandend moest doorstaan. De Friesland Aris verloor met 80-89.

Het was een lelijke wedstrijd, een typische eerste wedstrijd in Januari. De kerstbreak heeft het ritme (bij alle teams) onderbroken en De Friesland Aris leek muurvast te zitten. Omdat tegenstander Bergen op Zoom dat ook zat, ontspon er een wedstrijd die af en toe niet om aan te zien was. Er zat geen enkele energie in de wedstrijd, die wat voortkabbelde met Bergen op Zoom continu op kleine voorsprong. Het publiek kreeg weinig waar voor het geld en zat ook wat apathisch in het Kalverdijkje naar het gebodene te kijken. Wat een verschil met de wedstrijd tegen Groningen.

Over de hele wedstrijd is feitelijk niets te vertellen, behalve dat De Friesland Aris de beste eindsprint  leek te hebben. Onder andere door vier gemaakte vrije worpen van Mark Sanchez kwam het op 73-70 met nog 13 seconden op de klok en leek het de punten in Leeuwarden te houden. Beide teams waren op dat moment al twee spelers met de maximale foutenlast kwijt. Manny Adako en Sanchez aan Friese zijde en Tyler Tiedeman en Tim Blue bij de gasten.

Pete Miller gaf zijn team in een time-out opdracht om geen fout te maken en de laatste seconden clean te verdedigen. Een persoonlijke  fout had Bergen op Zoom op de vrije worplijn gebracht waardoor zij maximaal twee punten konden scoren en De Friesland Aris weer balbezit zou krijgen. Miller koos echter voor een andere variant en wilde door een strakke verdediging de driepunter niet toestaan. Dat ging dus mis. Ties Theeuwkens kwam zes seconden voor tijd volledig open en zijn score van afstand was dodelijk.

John Williams probeerde het nog wel in de laatste seconde, maar tot een goede poging kwam hij niet. De score van Bergen op Zoom was achteraf beslissend. Zij hadden nu het momentum en De Friesland Aris kwam er in de extra vijf minuten niet meer aan te pas. De laatste minuten kropen voorbij. De Friesland Aris maakte aan het eind fout op fout om de tijd te stoppen, maar Bergen op Zoom bleef koel van de vrije worplijn.

De overwinning tegen Groningen was verdiend en fraai, deze nederlaag was zuur en zelf weggegeven. Gelukkig komt het team zaterdag al weer in actie. Dan ontmoet het Magixx in Nijmegen.

Wedstrijd informatie

Datum : 06 januari 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2010-2011
Aris Leeuwarden 80
Bergen op Zoom 89
Terug naar overzicht