Antwerp Giants - Aris Leeuwarden (oefen)

Sterk optreden in Antwerpen

De Friesland Aris speelde zaterdagavond zijn beste wedstrijd tot nu toe in de voorbereiding. In Antwerpen werd weliswaar verloren van het sterke Antwerp Giants met 78-76, maar coach Pete Miller kon tevreden zijn met het optreden van zijn gehele team. Antwerp had in de voorbereiding al gewonnen van Groningen, Weert en Nijmegen. Met een beetje geluk had De FrieslandAris de wedstrijd nog (terecht) kunnen winnen. De laatste driepunter van Mark Sanchez draaide echter na enige twijfel in de laatste seconde uit de ring.

De Friesland Aris startte overdonderend en nam gelijk in de fraaie Antwerpse Arena de leiding, De voorsprong slonk echter puntje voor puntje. Na 15-24 (1e kwart) was het 35-40 bij rust. Na de rust kwam Antwerp langszij en werd het een wedstrijd op hoog niveau. Het team liet zich niet imponeren door publiek, scheidsrechters en tegenstander en bleef knokken voor elke centimeter op het veld.

Antwerp kwam vlak voor het einde op voorsprong en hield die vast. Met nog 10 seconden op de klok had De Friesland Aris nog een laatste aanval, maar de bal van Sanchez draaide uit de ring.

Zondagmiddag speelt het team om 16.00 uur tegen Gent. De statistieken volgen maandag.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 september 2010 20:00
Locatie : Antwerpen
Seizoen : 2010-2011
Antwerp Giants 78
Aris Leeuwarden 76
Terug naar overzicht