Rotterdam - Aris Leeuwarden

Met vertrouwen naar Den Bosch

Het is dus den Bosch geworden. Lang was onzeker wie de tegenstander van De Friesland Aris in de playoffs zou worden, maar na gisteravond is alles duidelijk. Samenwerkingspartner EiffelTowers won (weliswaar met moeite) van Zwolle en stelde daarmee de derde plaats veilig. Probleemloos was de zege van De Friesland Aris in Rotterdam. Freewheelend werd een 64-86 overwinning geboekt.

Met 19 zeges en 17 nederlagen kan het team van Pete Miller in alle tevredenheid terugkijken op de reguliere competitie. Het spel was prima en het team is in alle facetten gegroeid. Zo werd het verlies van Tristan Blackwood door de komst van Sam Jones goed opgevangen, is Craig Moore in de juiste fase op schot gekomen en is het team zowel op als buiten het veld erg hecht geworden. Alle reden om de playoffs met vertrouwen in te gaan.

Donderdag is de eerste wedstrijd in Den Bosch, waarna zaterdag de return plaatsvindt. Een eventuele derde wedstrijd is op dinsdag 27 april in de Maaspoort. De Friesland Aris heft goed herinneringen aan de Maaspoort. Dit seizoen werden daar beide uitwedstrijden gewonnen. EiffelTowers kent nogal wat personele problemen en speelde zaterdag zonder Dean Oliver, Peter van Paassen en Kees Akerboom. Laatstgenoemde zal donderdag hoogstwaarschijnlijk weer fit zijn, van Oliver en van Paassen is dat nog de vraag.

Voor Sam Jones en Rein van der Kamp wordt het een weerzien met EiffelTowers in de playoffs, maar dan vanaf de andere bank. Beide werden ooit al een keer landskampioen met Den Bosch en voor hen worden het, nu in Friese dienst, speciale wedstrijden. Dat zal ook gelden voor de drie jonge Bossche huurlingen, Bob van den Enden, Joost Padberg en Jeroen van der List. De drie youngsters hebben zich goed ontwikkeld en vooral van den Enden is in zijn twee Friese jaren uitgegroeid tot een volwassen en volwaardige Eredivisiespeler.

De wedstrijd gisteravond in Rotterdam was feitelijk een niemendalletje en na vier minuten al beslist. Toen had Craig Moore er al vier uit vier drietjes in liggen en stond er 6-16 op het scorebord. Bij vlagen speelde het team ijzersterk met fraaie aanvallen en eenvoudige scores. Jayme Miller had het dunkkanon weer aan staan (vijf stuks), maar de mooiste kwam dit keer absoluut van Darryl Monroe. Vanaf de kop van de bucket denderde hij over vier Rotterdammers heen, waardoor er een speciaal dansfeestje bij de Aris-bank  ontstond.

Bij rust had De Friesland Aris Rotterdam gedubbeld (22-45), de tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het spel werd logischerwijze slordiger en Martin de Jong kon na zijn eerste twee punten van vorige week nu ook zijn punten 3 en 4 laten noteren. Eigenlijk alleen voor de statistieken want de wedstrijd was natuurlijk al lang en breed gespeeld.

Pete Miller kan zich nu volledig voorbereiden op EiffelTowers. De spelers krijgen de tegenstander die ze het liefste wilden. Wordt vervolgd op donderdag. Geef je snel op voor de busreis!

Wedstrijd informatie

Datum : 17 april 2010 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2009-2010
Rotterdam 64
Aris Leeuwarden 86
Terug naar overzicht