Groningen - Aris Leeuwarden (beker)

Eervol uit de beker

Voor de 20e keer op rij verloor De Friesland Aris van Groningen. Je zou er bijna gek van worden. Als er een keer een kans was, was dat misschien donderdagavond in Martiniplaza wel. In een alles-of-niets wedstrijd waren beide teams 38 minuten gelijkwaardig. Twee defensief slechte minuten gecombineerd met dom balverlies in de aanval zorgden er voor dat De Friesland Aris toch uit de beker ging (90-83).

De Friesland Aris had lang controle over de gastheren. Vanaf de start was het team scherp, gefocust en speelde het agressief en dominant. Het team van Pete Miller heeft het beste schotpercentage tweepunters van de competitie en scoorde nu ook weer veel. Daarbij vielen zeker in de eerste helft ook de driepunters goed, waardoor er een scorerijke wedstrijd ontstond.
Vanzelfsprekend heeft ook koploper Groningen een erg goede ploeg, die moeilijk af te stoppen is. Hierdoor ontstond een wedstrijd die meer dan het aanzien waard is en bevestigde dat De Friesland Aris een team is waar terdege rekening mee gehouden moet worden.
De kleine voorsprong na een kwart (25-26) werd door Groningen omgezet in een kleine Friese achterstand bij rust (45-44). De grootste voorsprong was in het tweede kwart voor De Friesland Aris (33-40), maar door een 11-0 run was die voorsprong weer snel verdwenen.
Het hele derde kwart bleven de teams bij elkaar in de buurt. De voorsprong wisselde diverse malen en de wedstrijd bleef van een hoog en aantrekkelijk niveau. Na 30 minuten stond De Friesland Aris mede door een toverbal van Darryl Monroe (hij schoot in de zoemer van achter de basket over de basket heen door de ring) weer aan de goede kant van de score (60-62), maar de vierde fout van Jayme Miller snel in het vierde kwart gooide alle goede bedoelingen overboord. Miller haalde Miller naar de kant, waardoor de aanvallende angel en verdedigende kracht even weg was. Groningen profiteerde direct en zette de achterstand van 2 punten binnen 2 minuten om in een voorsprong van 6 punten (73-67).
Dat verschil bleef tot de laatste seconden op het bord staan. De Friesland Aris kwam, wat het ook probeerde, geen punt dichterbij en kreeg dus in een alles-of-niets wedstrijd dus het bordje “Niets”. Geen schande en er komt een tijd dat de zegereeks van Groningen tegen De Friesland Aris eindigt…… Volgende afspraak met Groningen: 17 januari in het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 december 2009 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2009-2010
Groningen 90
Aris Leeuwarden 83
Terug naar overzicht