Den Bosch - Aris Leeuwarden

Fries carnaval in Oeteldonk

Voor de tweede keer dit seizoen ging De Friesland Aris er in Den Bosch met de punten vandoor. Een prima prestatie van het hele team, dat verbazingwekkend in uitwedstrijden beter presteert dan thuis. Het verschil werd in het laatste kwart gemaakt toen het team van Pete Miller van 70 – 70 naar 70 – 78 wegrende en niet meer om hoefde te kijken (83-92).

Het blijven speciale wedstrijden. Inmiddels staat het tegen de samenwerkingspartner in onderling resultaat 3-1 in het voordeel van De Friesland Aris, wanneer de zege in de voorbereiding ook meegerekend wordt. Op de zege was niets, maar dan ook helemaal niets op af te dingen.
De scorende hoofdrollen waren er dit keer voor Rein van der Kamp en Craig Moore. Van van der Kamp moet Eiffel Towers het wel gewend zijn, want die speelt altijd goed in de Maaspoort. Net als in de vorige uitwedstrijd had de forward ook nu zijn vizier weer op scherp staan. Van der Kamp had of Antony Richardson of Jerome Beasley als directe tegenstander en die verdedigen vaak op ruime afstand. Die ruimte moet je de Meppelaar niet geven. Met 5 op 8 drietjes en 21 punten totaal bewees hij zijn waarde voor het team.
Ook Moore knalde er lustig op los. De schutter had de laatste weken weinig geluk met zijn afstandsbommen, maar onder het oog van zijn vader schoot Moore zes driepunters (21 punten) binnen. Neem daarnaast de solide en dus goede optredens van Tristan Blackwood (9 punten), Bob van den Enden (9 punten), Jayme Miller (15) en Darryl Monroe (13) en de winst is verklaard. Maar liefst 92 punten in de Maaspoort is een ongekende weelde.
In het begin leek het er nog niet op. Onder aanvoering van een ongrijpbare Rogier Jansen (24 punten) spurtte Eiffel Towers naar 10-0, waarna de vrolijke carnavaleske supporters al begonnen te zingen om de nul te houden. Dat was echter iets te vroeg gejuicht. De Friesland Aris rechtte de rug, kwam tot 10-10, waarna de wedstrijd echt begon.
Lang stond Eiffel Towers op kleine voorsprong (27-19, 44-40 rust), maar na drie kwart was de strijd volledig in evenwicht (67-67). Daarna liep De Friesland Aris weg. Jeroen van der List plukte bijna vier rebounds op rij na vier gemiste Bossche schoten, De Friesland Aris miste vier aanvallen niet en plots stond er 70-78 op het bord. Bij 74-85 was het verschil zelfs even 11 punten, maar zes punten van Jansen brachten de spanning weer terug (80-85).
Het was Monroe die van de vrije worplijn de wedstrijd definitief besliste. Zes uit zes vrije worpen in de laatste minuut brachten de zege in veilige haven, waarna de Friese ontlading op het veld kon losbarsten. Opnieuw een hele knappe en dikverdiende zege in een uitwedstrijd.
Zaterdag wacht de volgende uitdaging. Dan komt WCAA Giants uit Bergen op Zoom op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 13 februari 2010 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2009-2010
Den Bosch 83
Aris Leeuwarden 92
Terug naar overzicht