Bergen op Zoom - Aris Leeuwarden

Nederlaag zonder gevolgen

De Friesland Aris ging tweede Paasmiddag ten onder in Bergen op Zoom. In een stevige wedstrijd kwam het team tekort tegen de nummer 2 van de ranglijst. Na de 45-35 ruststand was het aan het eind 101-80. Het zette WCAA Giants stevig op de tweede plaats. Voor De Friesland Aris blijft de zesde plek vast in handen.

WCAA Giants speelde een sterke wedstrijd, voor De Friesland Aris was de tweede zware wedstrijd in drie dagen (na twee weken rust) blijkbaar te veel van het goede. Te weinig spelers kwamen tot hun eigen niveau. Iets dat WCAA Giants trouwens knap afdwong. Alleen Jayme Miller, Joost Padberg en Craig Moore speelden een sterke partij, maar dat is te weinig om er met de winst vandoor te gaan. Miller liet in de  eerste helft weer een geweldige alley oop zien en werd met 23 punten opnieuw topscorer aan Friese zijde.

De gastheren waren gebrand op een zege en speelden met hun hele ziel en zaligheid. Vaak op het randje, af en toe over de grens. Zo blesseerde Keith Spencer zich vervelend aan het hoofd toen hij een harde elleboog van Brian Defares vol op de neus kreeg en sloeg Thomas Koenis Craig Moore buiten het zicht van de scheidsrechters met een vuist vol op het achterhoofd zonder dat de bal in de buurt was. Spencer moest de wedstrijd helaas verlaten. Het gaf blijkbaar de Brabantse wil om te winnen aan, De Friesland Aris kon er maandagmiddag simpelweg te weinig tegenover zetten en was net niet slim genoeg om weerstand te bieden.

Na een slechte start (12-3) kwam het team van Pete Miller nog wel een keer terug tot 22-22, maar bij rust had WCAA Giants al weer een tweede gat geslagen (45-35). Het was het beeld van de wedstrijd. De Friesland Aris liep achter de feiten aan, haakte ook in de tweede helft af en toe wel even weer aan, maar moest ten slotte met lede ogen aanzien dat de gastheren dit keer te sterk waren. Als WCAA Giants deze vorm vast houdt, is het zeker een titelkandidaat.

Met name in de verdediging kon het team geen grip krijgen op het gevarieerde aanvalspel. Pete Miller probeerde van alles, maar kreeg geen vat. De zone werd lek geschoten, tegen de man-to-man werd sterk gepenetreerd en de press werd simpel omzeild. Vooral Jordan Collins had het op zijn heupen. Hij werd topscorer van de wedstrijd met 29 punten.

Er was dus geen eer te behalen dit keer. Achteraf bleek het een nederlaag zonder gevolgen. Leiden en Nijmegen wonnen, Amsterdam verloor, waardoor De Friesland Aris niet meer van plek 6 kan af komen. De strijd om de tweede plaats werd voorlopig gewonnen door WCAA Giants, waardoor De Friesland Aris dit team zo goed als zeker ontloopt in de playoffs. Door de nederlaag van EiffelTowers is de strijd om plaats 3 nu open vanuit de “onderzijde”. Leiden en Nijmegen zijn EiffelTowers genaderd tot 2 punten.

De Friesland Aris kan daardoor zonder druk de laatste twee wedstrijden gebruiken om de zegereeks weer in te zetten. Maar eerst zal het team zondag maar liefst zeven spelers leveren aan de All* Star Game. Jayme Miller, Rein van der Kamp en Darryl Monroe spelen mee in de “grote” wedstrijd; Jeroen van der List, Joost Padberg, Bob van den Enden en Andrew Dawson spelen mee in de All* Star Game U23. Van der List en Miller doen beide mee aan de dunkcontest.

Dinsdag 13 april speelt De Friesland Aris zijn volgende competitiewedstrijd. Dan is Amsterdam te gast in het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 05 april 2010 20:00
Locatie : Bergen op Zoom
Seizoen : 2009-2010
Bergen op Zoom 101
Aris Leeuwarden 80
Terug naar overzicht