Aris Leeuwarden - Weert

Slappe hap

De Friesland Aris liet gisteravond zijn trouwe fans fors in de steek. In het eigen Kalverdijkje werd het voor de derde keer verslagen. Tegen Leiden (pure pech) en Groningen werd er gevochten voor elke centimeter. Tegen Weert was het een collectief falen. De reden? Geen idee, maar feit is dat het puntverlies duur en erg onnodig was. De Friesland Aris verloor met 82-94.

Bij de spelersintroductie was er al een loomheid te zien, die de hele avond zou duren. Het team van Peter Miller leek niet scherp, speelde zeer slordig en met een houding dat de wedstrijd toch wel gewonnen zou worden. En die houding is Aris-onwaardig. De kracht van het team zit in de vechtlust, de saamhorigheid en het karakter en ging dus ook terecht de bietenbrug op.

De lakse houding sloeg over naar buiten het veld. Wat Arie de Leeuw en de trommelaars ook probeerden, er was geen chemie tussen spelers en fans. En dat mogen de spelers zich dit keer aanrekenen.

Volstrekt onnodig was de nederlaag ook, omdat ook Weert zeker niet in goede doen was. De gasten misten vooral in de eerste helft erg veel en dat verbloemde de zwakte van De Friesland Aris. De hele eerste helft stonden de gastheren op een kleine voorsprong (rust 40-39), zonder echt in gevaar te komen. Het niveau van de wedstrijd was niet hoog, de amusementswaarde evenmin, maar ook het publiek had het idee dat het wel goed zou komen na rust.

En dat gebeurde dus niet. Een plotselinge tussensprint van Weert zorgde aan het eind van het derde kwart voor een gaatje in Limburgs voordeel (56-65) en dat gat bleef tot het eind van de wedstrijd staan. Zoals gebruikelijk steunt Weert op zijn Amerikanen en ook gisteravond zorgden zijn voor 88 van de 94 punten. Aanvallend begon het bij De Friesland Aris in het laatste kwart beter te lopen, maar verdedigend was het een gatenkaas. Elke Friese score werd eenvoudig beantwoord door een tegenscore, waardoor het team nooit meer echt dichtbij kwam en het publiek al voor afloop van de wedstrijd vertrok.

Alleen Rein van der Kamp onttrok zich aan de malaise en haalde een ruime voldoende. Met 18 punten liet hij zien dat hij op de weg terug is. De rest van het team mag zich volgende week in de 5e (!) thuiswedstrijd tegen Bergen op Zoom revancheren. Dat hebben de fans, die gisteravond zich zaten te verbijten op de tribune, zeker verdiend.

 

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 17 oktober 2009 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 82
Weet 94
Terug naar overzicht