Aris Leeuwarden - Red Giants (oefen)

Oefenzege op Red Giants

De Friesland Aris won gisteravond op Urk de oefenwedstrijd tegen Red Giants (uit Meppel) met 100 - 60. De wedstrijd werd door coach Pete Miller vooral gebruikt om zijn team na het Kerstreces weer in het wedstrijdritme te laten komen. Dit met het oog op de belangrijke uitwedstrijden tegen Rotterdam (donderdag) en Leiden (zaterdag). Aan dat doel werd voldaan. Verder waren er vanuit Leeuwarder perspectief weinig hoogtepunten (op een paar spetterende dunks na) te zien.

Het is na de gedwongen vrije tijd altijd weer lastig om op te starten. Natuurlijk, er wordt weer volop getraind, maar het wedstrijdritme is even weg. Vandaar de oefenwedstrijd tegen Red Giants uit Meppel, een topploeg uit de Promotiedivisie met o.a. ex-Aris spelers Frieder Jacobsen, Rik van der Nes en Rikus ten Napel in de gelederen. Vooral de laatste toonde aan het basketbal zeker nog niet verleerd te zijn. De Urker werd topscorer bij Red Giants en speelde een goede wedstrijd.

De wedstrijd werd gespeeld op Urk, met dank aan Orca's, die zijn hal belangeloos beschikbaar had gesteld en zelfs de eigen trainingen had ingekort. De Friesland Aris had een koude start en kwam zelfs even op achterstand (14-10). Op het moment dat de bank van De Friesland Aris in het veld kwam, kantelde de wedstrijd. Keith Spencer bracht de benodigde energie en samen met Jeroen van der List en Joost Padberg zorgde hij voor een ruime Friese voorsprong bij rust (43-30).

Na rust weinig anders. Craig Moore en Darryl Monroe werden vooral door Miller op de bank gehouden en verder kreeg iedereen zijn speeltijd en punten. Leuk om te zien was de strijd tussen Rein en Wim van der Kamp die sinds lange tijd weer tegenover elkaar op het veld stonden. Die broederstrijd eindigde gelijk. Martin de Jong had de eer om vlak voor tijd het honderdste punt binnen te schieten, waardoor alle elf spelers scorend op het sheet kwamen.

Een simpele zege dus, maar donderdag zal het volledig andere koek zijn. Dan zal het team vanaf de eerste seconde scherp moeten zijn.

Nogmaals onze dank aan Red Giants en Orca's voor hun medewerking.

Wedstrijd informatie

Datum : 05 januari 2010 20:00
Locatie : Urk
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 100
Red Giants 60
Terug naar overzicht