Aris Leeuwarden - Leiden (oefen)

Leerzame oefenwedstrijd

De Friesland Aris verloor gisteravond in een redelijk gevuld Kalverdijkje met 75-76 van ZZ Leiden. De uitslag op zich is niet belangrijk, wel wat voor informatie je uit zo’n wedstrijd haalt. En dat was erg veel. Zowel in positieve zin als negatieve zin. Het “leereffect” van de wedstrijd moet coach Pete Miller veel informatie geven voor het vervolg van de voorbereiding.

 De Friesland Aris begon veel te slap aan de wedstrijd. Misschien lag dat aan het feit dat de spelers in de middag nog enkele uren met meer dan 150 kinderen aan het basketballen waren geweest, maar een echt excuus mag dat niet zijn. Zo leverde vanaf de start Craig Moore twee maal de bal in bij Ronny Lemelle, die vrij kon doorlopen voor open dunks. Na vier minuten stond er al 6-19 op het scorebord en waren de circa 300 toeschouwers stil. Na tien minuten waren de Leidse kruitdampen opgetrokken, stond het toch echt 16-32 en had Lemelle al 15 punten achter zijn naam.
 
Langzaam kwam De Friesland Aris echter terug in de wedstrijd. Pete Miller kon niet beschikken over Bob van den Enden, die een kleine terugslag heeft van zijn elleboogblessure en zette Jayme Miller slechts spaarzaam in vanwege overbelasting aan de achillespees. Onder aanvoering van de sterk spelende Darryl Monroe begon het team aan het wegwerken van de achterstand. Monroe speelde een zeer solide wedstrijd en eindigde als topscorer met 22 punten (10 uit 11).
 
Bij rust was het verschil nog 13 punten (38-51), maar een sterk derde kwart waarbij meerdere spelers zich met scoren begonnen te bemoeien, was ZZ Leiden bijna achterhaald (60-63). Vooral Spencer, die in slechts 15 minuten speeltijd tot mooie cijfers kwam, ging voorop in de strijd en halverwege het vierde kwart leek de wedstrijd te kantelen in Leeuwarder voordeel. Vooral de bredere bank lijkt voor het komende seizoen een luxe-situatie.
 
Slordigheden en vermoeidheid aan beide kanten leidden echter tot wat rommelige situaties. Met nog 18 seconden op de klok had De Friesland Aris bij 73-74 de laatste aanval. Jeroen van der List schoot te vroeg en van te ver weg, maar de bal belandde bij toeval bij Monroe, die acht seconden voor tijd het team met een inlegger weer op voorsprong zette (75-74). Leidse guard Danny Gibson rende daarna naar de overzijde, waar zowel Rein van der Kamp als Tristan Blackwood manmachtig probeerden een kleine fout te maken (Aris had slechts drie teamfouten), maar de kleine guard liet zich niet van de wijs brengen en schoot in de buzzer de beslissing op het scorebord.
 
De scores: Darryl Monroe (22), Craig Moore (14), Tristan Blackwood (9), Keith Spencer (8), Jeroen van der List (8), Rein van der Kamp (8) en Jayme Miller (6).

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 05 september 2009 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 75
Leiden 76
Terug naar overzicht