Aris Leeuwarden - De Groene Uilen (oefen)

Prima eerste indruk

De Friesland Aris speelde gisteravond zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Tegenstander De Groene Uilen uit Groningen, uitkomend in de Promotiedivisie, was daarin een ideale tegenstander. In een sportieve wedstrijd waar de gasten streden voor elke meter op het veld, bleek het team van Pete Miller een maatje te groot. Na een ruststand van 42-22 werd keurig afgesloten op 85-45.

De Friesland Aris speelde zonder Jayme Miller, die last heeft van zijn achillespees. Verder was iedereen fit en kon Pete Miller alle spelers ruim speeltijd geven. Het team oogde na een week trainen redelijk fris en straalde plezier, teamgeest en harmonie uit. Elke speler kwam tot scoren, waarbij vooral het drietje van Martin de Jong veel bijval vanuit het publiek (250 toeschouwers) kreeg.

Verder opvallende zaken waren de 7 uit 10 driepunters en het positivisme van Craig Moore, de denderdunk en kracht van Darryl Monroe (zie foto van Hans Mulder), de strakke teamdefense en een prima debuut van Jeroen van der List, Camilo Behage en Joost Padberg, die aantoonden dat De Friesland Aris zeker ook in de breedte is gegroeid.

Tel daarbij de teruggekeerde Keith Spencer (voorop in de strijd), Tristan Blackwood (fit), Rein van der Kamp (weer terug na Nederlands team), Bob van den Enden (gelukkig weer helemaal fit na de vervelende elleboogblessure) en Jayme Miller (hopelijk snel weer terug) en het lijkt er op dat De Friesland Aris een fraai jaar tegemoet gaat. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer, maar een goed begin is ook het halve werk……..

Zaterdag 5 september komt ZZ Leiden voor de tweede oefenwedstrijd op bezoek in het Kalverdijkje, de wedstrijd begint om 19.30 uur. Daarvoor is ’s middags een groot kinderevenement met diverse clinics van 13.00 uur tot 15.00 uur.

De schutters: Craig Moore (21), Darryl Monroe (15), Keith Spencer (13), Jeroen van der List (9), Tristan Blackwood (7), Camilo Behage (5), Rein van der Kamp (5), Bob van den Enden (4), Joost Padberg (3) en Martin de Jong (3).« Terug

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 29 augustus 2009 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 85
De Groene Uilen 45
Terug naar overzicht