Aris Leeuwarden - Bergen op Zoom (play-offs)

Prachtseizoen ten einde

Gisteravond kwam er een eind aan een prachtseizoen voor De Friesland Aris. In het vierde kwart maakte WCAA Giants het verschil en was de koek op bij het team van Pete Miller. In een slijtageslag kon De Friesland Aris lang mee, maar waren de gasten gewoon weg net iets beter. Met opgeheven hoofd kon het team daarna afscheid nemen van de fans.

De wijze waarop dat gebeurde was indrukwekkend. Direct na afloop van de wedstrijd nam Pete Miller de microfoon in de hand en feliciteerde als eerste tegenstander WCAA Giants met de terechte zege. Daarna bedankte de coach zijn spelers, alle vrijwilligers, de sponsors en uiteraard de fans. Er volgde een minutenlange staande ovatie van een nog volledig vol Kalverdijkje, waar de spelers en coach onderdeel waren van een indrukwekkend afscheid.

Afscheid nemen komt altijd te vroeg. Natuurlijk had het team graag nog de vijfde wedstrijd gepeeld en daarna eventueel de finale, maar dat zat er gisteravond niet in. Drie kwarten ging de strijd gelijk op en hing een sensatie halverwege het derde kwart nog even in de lucht toen De Friesland Aris een voorsprong van maar liefst acht punten pakte. Die verdween echter weer als sneeuw voor de zon, waarna de Brabanders onder aanvoering van Jesse Kimbrough in het vierde kwart uiteindelijk genadeloos toesloegen (71-83).

De krachten vloeiden weg, er waren te veel kleine pijntjes bij diverse spelers en WCAA Giants was net een maatje te groot. De achterstand liep in het laatste kwart op naar tien punten, De Friesland Aris bleef weliswaar tot de laatste seconden proberen, maar kreeg het gat niet meer dicht, waarna een klein legioen fans uit Bergen op Zoom een feestje kon vieren.

De Friesland Aris kan met trots terug kijken op het mooiste seizoen uit de geschiedenis. Het hoort minimaal een jaar bij de beste vier teams van Nederland en dat mag als relatief kleine club met recht een topprestatie genoemd worden. Met een vaste hoeveelheid enthousiaste fans, een groeiende businessclub en nog doorlopende contracten met hoofdsponsor De Friesland en samenwerkingspartner EiffelTowers lijkt de toekomst ook perspectiefrijk. En kunne nde fans weer uitkijken naar het nieuwe seizoen.

Donderdag sluit De Friesland Aris het huidige seizoen met een afscheid tussen de spelers en de vrijwilligers. Daarna kan iedereen (even) met vakantie.

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 11 mei 2010 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 71
Bergen op Zoom 83
Terug naar overzicht