Aris Leeuwarden - Bergen op Zoom (play-offs)

0 - 2

Bijna 1.000 fans zaten gisteravond in het Kalverdijkje om hun team naar een 1-1 te juichen. Het zou er niet van komen. Terwijl Cambuur 150 kilometer verderop met 0-2 onderuit ging, kwam ook De Friesland Aris op 0-2. Na een dramatische start volgde er nog wel een snel herstel, maar de tweede dip was dodelijk. De basisvijf, op Jayme Miller na, liet het afweten en dan is het wel heel moeilijk winnen van WCAA Giants uit Bergen op Zoom. Die gingen daarom met een 92-77 zege opgetogen terug naar Brabant. De Friesland Aris zal nu drie keer op rij moeten winnen, te beginnen aanstaande zaterdag.

De start was zogezegd dramatisch. Geen bal ging er in en pas na 4.30 minuut scoorde De Friesland Aris voor het eerst. Bij 2 – 17 leek de wedstrijd al gespeeld. WCAA Giants kon doen wat het wilde, werd geen strobreed in de weg gelegd en de fans zaten stom geslagen te kijken naar het geklungel van hun eigen spelers. De ommekeer kwam toen coach Pete Miller ingreep en zowel Keith Spencer als Bob van den Enden in het veld bracht. Er kwam veel meer energie in het team en de gasten kwamen moeilijker tot scoren. Spencer en van den Enden zijn prima verdedigers en dat betaalde zich uit. Daarnaast kwam de eigen score onder aanvoering van de hardwerkende en erg goed spelende Miller (topscorer met 23 punten) en Craig Moore op gang.

De wedstrijd kantelde volledig naar de Leeuwarder zijde, het team en de fans begonnen er weer in te geloven en aan het begin van het tweede kwart had het team WCAA Giants zo goed als achterhaald (26-28). Nieuwe wedstrijd zou je denken, maar de schijn bedroog enorm. De Friesland Aris leverde opnieuw enkele minuten knoeiwerk af. Dom balverlies, slechte schoten, moeilijke opties en niet verdedigen. Ingrediënten die door de nummer 2 van de competitie genadeloos werden afgestraft. Binnen een paar minuten waren de gasten onder aanvoering van Jesse Kimbrough weer weggerend en keek iedereen die De Friesland Aris een warm hart toedroeg verbouwereerd naar het scorebord (31-48).

In de tweede helft kon De Friesland Aris het gat niet meer dichten. Coach Miller hield in de loop van de wedstrijd terecht een groot deel van zijn starters op de kant en gaf de jonge garde de kans . Die pakten de kansen met twee handen aan en werkten zich uit de naad. Jeroen van der List sierde het vierde kwart nog op met 11 punten en Martin de Jong mocht het slotakkoord zetten. De wedstrijd was echter al lang en breed gespeeld, dichtbij kwam het team nooit meer. WCAA Giants ging meer dan terecht met de zege naar huis en bevestigde dat het een belangrijke titelkandidaat is.

Voor De Friesland Aris wordt het nu wel erg zwaar. Het zal drie keer op rij moeten winnen om de finale te bereiken. Een groot deel van het team mag, nee moet, zich zaterdag revancheren. Een zege in Bergen op Zoom zal zorgen voor een vierde wedstrijd en dus een tweede thuiswedstrijd a.s. dinsdagavond voor De Friesland Aris. Dan kan het de trouwe fans in het eigen Kalverdijkje ook laten zien dat de wedstrijd van gisteravond een vergissing was.

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 06 mei 2010 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 77
Bergen op Zoom 92
Terug naar overzicht