Aris Leeuwarden - Bergen op Zoom

Afscheid met een lach en een traan

Tristan Blackwood heeft gisteravond met een spektakelstuk afscheid kunnen nemen van De Friesland Aris. Weergaloos spelend liet hij zien dat hij voor Eiffel Towers Den Bosch een enorme directe versterking is. Met een fraaie zege op WCAA Giants (71-67) en met maar liefst 30 punten gaf hij zichzelf, zijn teamgenoten en zijn fans een prachtig afscheidscadeau. Het leverde hem na afloop een lange staande ovatie op van de fans, die anderhalf jaar van hem hebben mogen genieten.

Later bedankte Blackwood in de volle businesslounge zijn medespelers, zijn coach en de organisatie, “who made me who I am now”. Hartverwarmende woorden van een prima speler en een goed mens, die in het kader van de samenwerking is opgeleid door De Friesland Aris en nu dus noodgedwongen vertrekt naar Eiffel Towers. Daarna volgde een big hug met zijn vervanger Sam Jones, die na afloop eveneens werd gepresenteerd.
Maar het ging natuurlijk eerder op de avond eerst nog om een wedstrijd. In de eerste thuiswedstrijd werd De Friesland Aris geveegd door WCAA Giants (61-100), maar hoe anders liep het nu. Giants heeft niet meer de dominantie van het begin van het seizoen en De Friesland Aris wilde aan zijn eigen publiek tonen ook in thuiswedstrijden goed te presteren. Darryl Monroe moest helaas geblesseerd toekijken vanaf de bank met een rugblessure.
Vanaf de start was er een Leeuwarder voorsprong en die hield de hele eerste helft aan. Aanvallend was het vooral Blackwood die onhoudbaar was. Met 19 punten was hij bijna persoonlijk verantwoordelijk voor de helft van de productie bij rust (45-34). Hij werrd daarbij ondersteund door Craig Moore en Keith Spencer, die ook het vizier scherp hadden staan.
De kracht zat hem ditmaal niet alleen in de aanval, want ook verdedigend stond het als een huis. Pete Miller had zijn team goed voorbereid op het spel van Giants, dat continu zoekende was naar zijn vorm. Alleen Jesse Kimbrough (ex-Aris) haalde een ruime voldoende, de rest speelde ver onder de maat. Maar dat was vooral de verdienste van De Friesland Aris. Inside stond het verdedigend als een huis met de noeste werkers Jayme Miller en Keith Spencer, prima ondersteund door Jeroen van der List die vol aan de bak moest door de afwezigheid van Monroe. En van buiten was er behalve Kimbrough geen enkele dreiging.
Het derde kwart leek het toch nog mis te gaan. Blackwood moest in de rust met buikkrampen in de kleedkamer achter blijven en Kimbrough profiteerde een paar keer met een steal, gevolgd door een eenvoudige score. Het team van Miller viel aanvallend stil, verwaarloosde daardoor de verdediging en zag Giants weer langszij komen (58-57). Gelukkig kwam Blackwood snel weer het veld in in het vierde kwart en zorgde de rappe guard persoonlijk voor de beslissing. Tien punten op rij zorgden in een hectische slotfase voor een enorme ontlading in het Kalverdijkje. De voorsprong wijzigde enkele malen van team, maar telkens beantwoordde De Friesland Aris gelukkig een Brabantse score. De winst was binnen en werd door de fans gevierd alsof het kampioenschap binnen was gehaald.
Een pracht resultaat, dat door het hele team werd afgedwongen. Maar zonder iemand tekort te willen doen, mogen we toch Tristan Blackwood gisteravond onbetwist benoemen als man-of-the-match. We zullen hem gaan missen. We wensen hem veel succes in Den Bosch!

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 20 februari 2010 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 71
Bergen op Zoom 67
Terug naar overzicht