Aris Leeuwarden - Bergen op Zoom

Weggeveegd

Op de website van je eigen club mag je altijd net iets positiever over je eigen team schrijven dan gebruikelijk. Over de wedstrijd van gisteravond zal dit moeilijk gaan. Met name de tweede helft was niet om aan te zien. Zowel qua basketbal als qua inzet was het een dikke, dikke onvoldoende. Bergen op Zoom ging daarom fluitend met de punten terug naar huis. De gasten waren meer dan een maat te groot voor De Friesland Aris, dat zich diep moet schamen. De nederlaag was erg groot (61-100).

Was er dan helemaal niets positiefs te vermelden over al weer de vijfde thuiswedstrijd? Ja, dat was er wel. Na de succesvolle terugkeer van Arie de Leeuw was er gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer een dancegroup (Faya uit Heerenveen) te zien, die het publiek in ieder geval nog vermaakte. En waren ook de trommelaars weer in stelling gebracht. Ingrediënten genoeg voor een berucht avondje Aris. Maar wat de dansgroep, Arie de Leeuw en de trommelaars ook probeerden, het team van Pete Miller deed zeer hard zijn best omdat hetzelfde publiek snel de zaal uit te jagen.

Het was dus niet best. De eerste helft kon De Friesland Aris met veel kunst – en vliegwerk nog in de buurt blijven, maar al snel bleek dat Bergen op Zoom gewoon te sterk was en dat je dus als team een heel goede dag moet hebben om van ze te winnen. De gasten gingen vanaf de start aan de leiding en opnieuw had De Friesland Aris verrassend veel moeite met scoren. Open schoten gingen mis en reboundend was Bergen op Zoom agressiever en beter.

Een korte opleving aan het eind van het eerste kwart zorgde nog voor een overzichtelijke achterstand (14-18), maar in het tweede kwart begon de Brabantse trein te lopen, om daarna niet meer stoppen. Bij rust was het verschil 11 punten (29-40). Het drietje van Tristan Blackwood gelijk na rust was het laatste wapenfeit voor de totale ineenstorting. Even was er dus hoop (32-40), maar Bergen op Zoom rende daarna aan alle kanten De Friesland Aris voorbij en speelde het type basketbal dat het Friese publiek graag wil zien. Maar dan wel van hun eigen ploeg. Snel, gevarieerd, spectaculair, geconcentreerd en als hecht team. En die aspecten waren zaterdag niet bij De Friesland Aris te zien.

De Friesland Aris stond er dus bij en keek er na. Verliezen van Bergen op Zoom (toch een titelkandidaat) is geen schande, de manier waarop echter wel. Veel werk aan de winkel dus voor Pete Miller en de spelers. Want zaterdag wacht de belangrijke uitwedstrijd in Amsterdam en een week later komt het nog puntloze Rotterdam op bezoek in het Kalverdijkje. Twee wedstrijden die er voor moeten zorgen dat De Friesland Aris de aansluiting met de middenmoot behoudt.

 

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 24 oktober 2009 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2009-2010
Aris Leeuwarden 61
Bergen op Zoom 100
Terug naar overzicht