Basketbalclinics een groot succes!

De basketbalclinics die Aris Leeuwarden het hele jaar door verzorgt voor kinderen en senioren zijn deze week geëindigd. De laatste clinics van huidige seizoen zijn gegeven. Het hele jaar door zijn de clinics een groot succes gebleken. Naast de clinics voor basisscholen zijn er dit jaar ook voor het eerst clinics aan verzorgingstehuizen gegeven, dit was een nieuw concept in Nederland, maar bleek erg goed aan te slaan. Het afgelopen jaar zijn er 96 clinics door heel Friesland verzorgd,  80 daarvan op de basisscholen en nog eens 16 aan verzorgingstehuizen. Dit komt neer op een kleine 2000 kinderen en 300 senioren die op hun eigen manier genoten hebben van het basketbal.

Tijdens de clinics was het vaak één groot feest, de kinderen leerden op een speelse en actieve manier te basketballen aan de hand van allerlei oefeningen en een eindspel tegen de basketballers van Aris.  De mensen in de verzorgingstehuizen kregen een aangepaste clinic, iedereen begon met een rustige warming-up, daarna waren er schiet oefeningen met een lage verplaatsbare basket, in sommige gevallen werd er soms nog afgesloten met een partijvorm!

Na de clinic zijn alle groepen uitgenodigd om een wedstrijd te bezoeken,  op deze manier kon iedereen kijken hoe het basketbal er aan toe ging. Vele groepen hebben hier gebruik van gemaakt en zo een leuke avond basketbal beleefd!

Foto’s van de clinics kunnen worden teruggevonden op de Facebook pagina van Aris Leeuwarden: https://www.facebook.com/pg/arisleeuwarden/photos/?ref=page_internal

Spread the word

Terug naar overzicht