Aris wint eerste prijs van het seizoen

Aris Leeuwarden heeft van het Iepen Mienskipfuns Fryslan kortgeleden een subsidie gekregen om het door Aris Cares ontwikkelde project "Seniorenclinics" dit seizoen te introduceren. Na de succesvolle clinics op de basisscholen wil Aris ook de senioren aan het bewegen krijgen d.m.v. tailormade clinics in o.a. verzorgingscentra in Friesland. Naast het bewegen wil Aris er ook voor zorgen dat ouderen uit het isolement komen en ze laten integreren met de jeugd. Want wat is er nu leuker dan een bal door de basket gooien en tegelijk actief in beweging te zijn? Naast de clinics worden de ouderen ook uitgenodigd bij een van de thuiswedstrijden, samen met hun (klein)kinderen.

Het project werd ook genomineerd als een van de drie projecten in Noardwest Fryslan, die het meest bijdragen aan het mienskip-gevoel dat zo centraal staat bij de Kulturele Hoofdstad 2018. Vanavond was de uitslag tijdens een bijeenkomst in Wommels en Aris is er trots op dat het gekozen is als beste project!

Er is al volop belangstelling voor het project, zowel vanuit de verzorgingscentra en ook uit de media. We zullen ons best doen dit project succesvol te laten zijn en hiermee weer een positieve bijdrage te leveren voor de Provincie als ook voor de basketbalsport.

 

 

Spread the word

Terug naar overzicht