Aris Cares start 16 maart met OldStars walking basketball

Aris organiseert, in samenwerking met het ouderenfonds, OldStars walking basketball om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat andere Oldstars sporten effectief zijn tegen de sociale eenzaamheid onder ouderen. Ook is bewezen dat deelnemers zich fitter voelen dan voorheen. Om deze redenen start Aris met Oldstars walking basketball.

OldStars walking basketball is een variant van basketbal waarbij niet wordt hardgelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Bij OldStars walking basketball bestaat de training uit een warming-up en verschillende beweeg vormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier wordt er gebasketbald en gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek. De trainingen zijn met professionele begeleiding van een trainer/begeleider die de training verzorgt aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM).

Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. Dit betekent dat er na de training tijd is voor koffie en een hoop gezelligheid. Hierbij komen niet alleen de deelnemers van Oldstars walking basketball bij elkaar, maar sluiten ook deelnemers van andere Oldstars sporten aan.

Waar: Sporthal Nijlân (bij de Leeuwarder Zwaluwen), Middelzeelaan 18 te Leeuwarden

Wanneer: vanaf maandag 16 maart

Tijd: sporten van 9-10 uur, na afloop tijd voor koffie en gezelligheid

Je kan 3 keer gratis deelnemen voor een goede kennismaking

Meer informatie: info@sportwijknijlan.nl of via Jens Dijkstra 06-37307694

Spread the word

Terug naar overzicht