Wedstrijd Aris – Donar in teken Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wedstrijd Aris – Donar in teken Jeugdfonds Sport & Cultuur

Komende zaterdag neemt Aris Leeuwarden het op tegen Donar Groningen in de Dutch Basketball League. De wedstrijd staat in het teken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Sport Noord, aanvang: 20:00 uur. 

Tijdens de wedstrijd wordt aandacht gevraagd voor kinderen waarvoor het niet vanzelfsprekend is om mee te kunnen doen. Manager Sierd Dijkman van Aris Leeuwarden: “Wij gebruiken graag ons merk Aris, de derby Aris – Donar en de livestream om het belang van het Jeugdfonds te onderstrepen. Met onze samenwerking proberen we meer aandacht te krijgen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Zo kunnen we meer kinderen inspireren en enthousiasmeren voor sport en cultuur. In deze tijd kunnen we misschien heel veel dingen niet, maar we willen deze rol als topsportorganisatie graag op ons nemen. Het is van zo’n groot belang voor vele kinderen en hele gezinnen om aandacht te besteden aan deze relevante maatschappelijke kwestie.  Want er zijn heel veel kinderen die straks weer staan te trappelen om te kunnen sporten, maar dat niet kunnen omdat er simpelweg geen geld voor is.”

Bestuurslid Herma van Keulen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland: “In deze tijd met alle maatregelen omtrent corona is het meer dan ooit noodzakelijk dat iedereen weet hoe we deze kinderen kunnen helpen. Vandaar de aandacht die wij vragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.”

13.000 kinderen 
13.000 kinderen in Friesland kunnen niet sporten of cultuur beoefenen omdat er binnen het gezin te weinig geld is. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan deze kinderen helpen en hun de kans geven om toch deel te nemen aan sport of cultuur. In 2020 werden meer dan 2.786 kinderen bereikt. 

Sam& voor alle kinderen
Via de website www.samenvoorallekinderen.nl kunnen zowel ouders als intermediair terecht om aanvragen in te dienen. Intermediairs zijn bijvoorbeeld Stichting Leergeld, leerkrachten, maatschappelijk werkers en buurtsportcoaches die samen met de ouders een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. Middels de samenwerking met Aris Leeuwarden hopen de fondsen dan ook naast meer bekendheid ook meer kinderen te bereiken en voldoende intermediairs aan te kunnen trekken om gezamenlijk met de enthousiaste ambassadeurs nog meer kinderen te kunnen laten meedoen.

Sam& voor alle kinderen is een initiatief van Jeugdfonds Sport & Cultuur, Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.

Belangrijk: dit betreft een archieffoto (nog voor de COVID-19 pandemie)