Vincent van Sliedregt nieuwe hoofdcoach Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden stelt Vincent van Sliedregt aan als hoofdcoach voor de komende twee seizoenen.

De 34-jarige Vincent van Sliedregt was het afgelopen seizoen assistent-coach van Matthew Otten bij Yoast United. Daarnaast was hij het afgelopen seizoen actief als hoofdcoach van Lekdetec.nl, uitkomend in de Women’s Basketball League (Vrouwen Eredivisie) en het Dutch Talent League team van TBG Dragons (Nijmegen).

Als speler kwam hij uit in de Nederlandse Eredivisie en de Italiaanse serie C, en stond hij bekend om zijn spectaculaire dunkshows. In Rotterdam was hij onder andere hoofd jeugdopleiding, hoofdcoach van het DTL-team en assistent-coach bij het DBL-team. Ook bij de TBG Dragons in Nijmegen was hij hoofd jeugdopleiding, destijds samen met Matthew Otten.

Met Vincent van Sliedregt heeft Aris een inspirerende coach gevonden, die o.a. staat voor creativiteit en consistentie. Over de samenwerking zegt Van Sliedregt zelf: "Als een club als Aris Leeuwarden belt, dan neem je op. De kans om verder te ontwikkelen samen in Leeuwarden is een hele mooie. In het bijzonder met de stap de BNXT-League in. Er is een goede visie voor het basketbal in Friesland en een organisatie die durft. Aan ons als team om daar een werkhouding bij te vormen en een verhaal te vertellen op de vloer van het Kalverdijkje waar de fans enthousiast van worden."

Merlijn van der Meulen (bestuurslid Technische Zaken) is zeer tevreden met de komst van Van Sliedregt: “Met Vincent halen we een zeer gepassioneerde en ambitieuze coach binnen. Hij is enorm bevlogen, kan iedereen binnen en rondom de club enthousiasmeren, en graag maken we samen met hem als club de volgende stap.”

Rudolf Knegtering (Voorzitter) vult aan: “Vincent heeft een duidelijke visie op basketbal en op het opleiden en coachen van talenten. Zijn energie en focus passen erg goed bij Aris Leeuwarden. We zijn dan ook erg blij met het feit dat we de komende twee seizoenen samen gaan werken om basketbal in Leeuwarden te laten groeien en een factor worden waar de clubs in de BNXT-League rekening moeten gaan houden. Zowel de Nederlandse als de Belgische clubs.”