Vervolg competitie: Elite B, bekerweek & play-offs

Na de wedstrijd tegen Den Helder zit de eerste ronde van de competitie erop. Dit was in verband met de “coronastop” een verkorte, halve, competitie. Vanaf zaterdag 13 maart wordt er gestart met het spelen voor de Elite A en Elite B. Dit is een hele competitie, met vijf thuis- en vijf uitwedstrijden. De behaalde punten in de 1e ronde blijven meetellen in de Elite A en Elite B.

Aris start in de Elite B. Zoals gezegd worden de punten van de eerste ronde meegenomen in deze ronde. In deze poule strijden de zes teams om de plaatsen 7 en 8 die recht geven op deelname aan de play-offs. In theorie zouden deze teams meer punten kunnen hebben dan de onderste, de nummer 6, in Elite A. In de Elite A strijden de zes teams om het thuisvoordeel in de play-offs. 

Voor Aris staan er nog tien hele belangrijke wedstrijden op het programma. Gezien de teleurstellende start, is er een inhaalslag nodig om op de plaats 7 of 8 te eindigen. Ook kan het onderling resultaat, plus de wedstrijd in de 1e ronde, nog een factor van belang zijn. 

Teams Elite A: Den Helder Suns, Donar, Feyenoord Basketball, Landstede Basketbal en Heroes Den Bosch en ZZ Leiden. 

Teams Elite B: Almere Sailors, Apollo Amsterdam, Aris Leeuwarden, Basketbal Academie Limburg, The Hague Royals en Yoast United, 

Bekerweek

Op donderdag 22 april speelt Aris de laatste poulewedstrijd in de Elite B (thuis tegen The Hague Royals). Aansluitend hieraan wordt de “Bekerweek” georganiseerd. Op zaterdag 24 april is de voorronde (1/8 finale). De nummers 5-12 van de ranglijst doen hieraan mee. De eerste vier ploegen hebben zich automatisch geplaatst voor de kwartfinale. 

Op woensdag 28 april is de kwartfinale. De top vier stroomt deze ronde in met de vier winnaars van de voorronde (vier teams van plaatsen 5-12). 

Op vrijdag 30 april is de halve finale en de finale zal worden gespeeld op zondag 2 mei 2021. Alle wedstrijden worden geloot, de halve finale en de finale wordt in principe gespeeld in de speelzaal van de finalisten.

Play-offs

De play-offs gaan dit seizoen op zaterdag 8 mei van start. Door corona is dit ook in een verkorte versie. In de eerste ronde (kwartfinale) gaat het om een “best of two”. De laagst geklasseerde ploeg speelt eerst thuis, daarna uit. De tweede wedstrijd is op dinsdag 11 mei. 

Deze winnaars plaatsen zich voor de halve finale. Hier gaat het om een “best of three” systeem. De speeldata zijn: zaterdag 15 mei, dinsdag 18 mei en (eventueel) donderdag 20 mei. 

Voor de finale zijn er drie zeges nodig om landskampioen te worden, het gaat hierom een “best of five”. De finale start op zaterdag 22 mei.