Vertrek drie bestuursleden bij Aris

Drie bestuursleden van Stichting Top Basketbal Friesland nemen na dit seizoen afscheid. Johan Meijer, Gert Schurer en Paul de Jong maken ruimte voor een nieuwe generatie. De Jong was meer dan 10 seizoenen actief, Meijer en Schurer zijn vanaf de start, eind jaren ’90, twee van de oprichters van de stichting die Aris Leeuwarden van de Rayon Hoofdklasse naar de Eredivisie bracht en daar inmiddels 15 jaar onafgebroken in speelt.

Aan het besluit liggen diverse redenen ten grondslag. Het besturen van een topsportorganisatie kost veel tijd en aandacht en die tijd ontbreekt steeds meer door drukke werkzaamheden naast het basketbal. Daarnaast is het goed om nieuw bloed in het bestuur te krijgen om de continuïteit voor het topbasketbal in Friesland te waarborgen. Met de komst van de nieuwe bestuursleden Sierd Dijkman en Patrick Frimpong is daar dit seizoen de eerste stap al in gezet. Sieta Epema blijft aan als bestuurslid.

De kennis raakt niet verloren, alle drie bestuursleden blijven beschikbaar om hun kennis en expertise te delen en te zorgen voor een goede overdracht.  De komende periode zal in het teken staan van het formeren van een nieuw bestuur en het voortzetten van topbasketbal in Friesland.

Spread the word

Terug naar overzicht