Van Pluuren en De Moes naar Aris Leeuwarden

Casper van Pluuren en Onne de Moes naar Aris Leeuwarden 

Aris Leeuwarden heeft met Casper van Pluuren en Onne de Moes twee talentvolle Nederlandse spelers aan zich verbonden. 

De Moes komt over van Apollo Amsterdam. De 21-jarige guard (1.90m) staat bekend om een goed schot, en zijn verdedigende kwaliteiten. Hoofdcoach Vincent van Sliedregt over Onne: “Onne liet naast zijn kwaliteiten als speler een werkhouding en ambitie zien waar we ons graag mee identificeren. Deze match was snel gemaakt.” 

Casper van Pluuren (20 jaar, 2.06m) komt uit Wageningen en maakte de stap naar de jeugdopleiding in Nijmegen. Na deze opleiding twee jaar te hebben doorlopen, kwam hij op de radar van Yuba College, een Junior College in North Californië. 

Van Sliedregt over de komst van Casper naar Leeuwarden: “Casper ken ik van zijn tijd in Nijmegen voor hij naar junior College vertrok in Californië. Door de coronapandemie vond hij zijn weg weer in Nederland en stippelden we samen een nieuwe route uit voor de ruim 2 meter lange forward die op een missie is.”

Met de komst van deze twee Nederlandse spelers telt de selectie tot nu toe negen spelers, daarmee is de selectie nog niet rond. Eerder werden George Brock (USA), Ryan Logan (USA), Shaquille Doorson, Ar’Mond Davis (USA), Reinder Brandsma, Tim Hoeve en José Dimitri Maconda vastgelegd.