Ryan Logan naar Aris Leeuwarden

De 27-jarige Ryan Logan maakt de overstap van Girona (LEB-Oro) naar Aris Leeuwarden. Deze ervaren forward is de tweede buitenlandse versterking voor het aankomende seizoen.

Het afgelopen seizoen kwam hij in de Spaanse 2e divisie gemiddeld tot 22.8 minuten, 7.7 punten en 3.2 rebounds. Voordat hij uitkwam in Spanje speelde hij in Duitsland voor Uni Baskets Paderborn (Pro-A) en SC Rist Widel (Pro-B), zijn Europese basketbal carrière is hij gestart bij Heffingen uit Luxemburg.

Hoofdcoach Vincent van Sliedregt over de komst van Logan: “Met Ryan halen we ervaring, veelzijdigheid en een sterk afstandsschot. Daar waren we naar op zoek, hij past bij de speelstijl die we voor ogen hebben op zijn positie als forward. Welkom in Leeuwarden Ryan!”

Logan is de zesde versterking van de Leeuwarder basketbalclub voor het aankomende seizoen in de BNXT League. Eerder werden Shaquille Doorson, Ar’Mond Davis (USA), Reinder Brandsma, Tim Hoeve en José Dimitri Maconda vastgelegd.

De voorbereiding start op woensdag 18 augustus, de openingswedstrijd van de BNXT League is op vrijdag 24 september thuis tegen Donar uit Groningen.