Ontwikkelingen bestuur

Veranderingen binnen bestuur & organisatie Aris Leeuwarden

Het seizoen 2021/2022 is ten einde en de voorbereidingen op het volgende seizoen zijn alweer begonnen. Op het gebied van bestuur en organisatie vinden er veranderingen plaats.

Het bestuur van Stichting Top Basketbal Friesland wordt versterkt met Marieke Salomons en Kees Elzinga. Marieke Salomons neemt de functie van secretaris op zich. Zij is een bekend gezicht binnen de club, en is al geruime tijd aan de club als vrijwilliger verbonden. Marieke over haar toetreding tot het bestuur: “Toen ik gevraagd werd, voelde dat als een eer om te mogen doen en gaf ik snel mijn ja-woord. Deze functie binnen het bestuur past goed bij mij. Net als in mijn baan ben ik graag een spin in het web en zal ik de bestuursleden ondersteunen waar nodig. Ik kijk er naar uit om officieel van start te gaan en zo mijn steentje bij te dragen aan de groei en bloei van deze prachtige en ambitieuze club.”

Kees Elzinga wordt bestuurlijk verantwoordelijk voor de wedstrijdorganisatie & maatschappelijke projecten. Eerder was hij Voorzitter van de Kern van Cambuur, en sinds afgelopen seizoen vrijwilligerscoördinator bij Aris. Kees licht zijn aansluiting bij het bestuur toe: “De afgelopen maanden ben ik onder de indruk geraakt van de inzet van spelers, staf en ook zeker die van de vele vrijwilligers. Als bestuurslid hoop ik een bijdrage te kunnen leveren om Aris op een prominente plaats in de BNXT league te zetten. Niet alleen Leeuwarden, maar heel Friesland verdient het om Aris als professionele basketbalclub op het hoogste niveau binnen haar grenzen te hebben.”

Voor de aansturing van het managementbureau wordt er voor het nieuwe seizoen een medewerker in dienst genomen. Bovendien hoopt de club op korte termijn het nieuwe commerciële team bekend te kunnen maken.

Tegenover de komst van de twee nieuwe bestuursleden staat het vertrek van Sierd Dijkman per 1 juni 2022. Aan zijn vertrek liggen meerdere redenen ten grondslag.

Sierd Dijkman neemt na vier seizoenen afscheid. In het seizoen 2018/2019 was hij als bestuurslid de aanjager in het formeren van het nieuwe bestuur na de aankondiging van de bestuurswisseling destijds. De laatste drie seizoenen was hij naast zijn bestuursfunctie ook als manager aan de club verbonden.

Dijkman over zijn besluit: “De afgelopen jaren waren door corona moeilijk, en toch hebben we een aantal stappen weten te maken. We spelen nu in de BNXT League, hadden het afgelopen seizoen een attractief, strijdbaar en talentvol team, geleid door een zeer goede coach. Het is nu belangrijk om de plannen te maken voor de komende twee, drie, vier jaar om de positieve vibe door te zetten én groei mogelijk te maken. Doordat ik mijzelf niet voor die periode aan de club kan committeren, heb ik de beslissing gemaakt om ruimte te maken voor nieuwe personen die de volgende stap met deze prachtige club kunnen maken.”

Hij vervolgt: “Daarnaast is het beeld ontstaan dat ik fulltime beschikbaar ben voor de club, in de praktijk doe ik mijn werkzaamheden naast een andere baan. Dat is voor mij onmogelijk om nog langer te kunnen combineren. Ik zal op zoek gaan naar een fulltime uitdaging om mijn energie in kwijt te kunnen.”

Tot slot: “Binnen het bestuur heb ik deze beslissing al enkele maanden geleden aangekondigd, zodat er tijdig gezocht kon worden naar vervanging. Ik ben erg blij met de komst van Marieke en Kees, de overdracht is inmiddels al begonnen en er wordt op alle fronten keihard gewerkt aan de plannen en uitvoering voor een gezonde en succesvolle toekomst. Het waren vier prachtige jaren en ik ben dankbaar voor de fijne tijd en samenwerking met team, organisatie, fans, vrijwilligers en sponsoren.”

Naast Kees Elzinga en Marieke Salomons bestaat het bestuur uit: Rudolf Knegtering (voorzitter), Merlijn van der Meulen (technische zaken) en Sieta Epema (penningmeester). De eerste wedstrijd van seizoen 2022/2023 is op vrijdag 30 september 2022, de voorbereiding start medio augustus.