Lufile vertrekt, van der List terug

In de selectie van Aris Leeuwarden zijn deze week twee veranderingen doorgevoerd. Meshack Lufile is vertrokken bij het team van Tony van den Bosch, de Canadese center wordt vervangen door Jeroen van der List.

 

Met van der List krijgt van den Bosch een forward/center die meer met het gezicht naar de basket speelt, waardoor hij beter past in de gewenste speelwijze van de coach. Lufile was bezig met zijn tweede seizoen bij Aris en was dit seizoen goed voor 8,4 punten en 7 rebounds per wedstrijd. Van der List speelde in 2009-2010 al eerder voor Aris Leeuwarden en speelde daarna o.a. voor Den Bosch, Den Helder en Leiden. Vorig jaar speelde hij in Japan bij Shinsu Brave Warriors, dit seizoen speelde de ervaren forward/center (27 jaar, 2.13 m) op amateurbasis bij BAL uit Weert. Daar speelde hij 4 wedstrijden met gemiddelden van 11 punten en 9 rebounds.

 

Van der List zal dit weekend nog voor BAL uitkomen en sluit halverwege volgende week aan bij de trainingen in het Kalverdijkje. Zijn debuut is bij de thuiswedstrijd tegen Groningen op 18 november. 

 

We danken Meshack voor al zijn inspanningen voor Aris Leeuwarden en wensen Jeroen veel succes terug in het Kalverdijkje!

Spread the word

Terug naar overzicht