Dikymbe Martin naar Aris

Aris heeft zich opnieuw versterkt, met Dikymbe Martin is de selectie nu volledig rond.

Dikymbe komt over van het UC Riverside Highlanders. Hij kwam het laatste seizoen in de NCAA-I gemiddeld tot 8.1 punten in gemiddeld tot 20.8 minuten. Hij schoot zijn twee- en driepunters tegen een percentage van 40%.  

De 23-jarige guard (1.84m) kan op meerdere posities uit te voeten. Het geeft hoofdcoach Vincent van Sliedregt meer mogelijkheden: “DK brengt ons verschillende opties qua line-ups en diepte in de selectie. In zijn periode bij Riverside liet hij zowel aanvallend als verdedigend intelligent basketbal zien. Hij is een creatieve speler met de driepunter als belangrijk wapen. Hij past uitstekend in ons plan en het spel wat wij voor ogen hebben.”

Naar verwachting voegt Martin zich eind september bij de selectie. Hij is de vijfde Amerikaan binnen het team, de club heeft dit seizoen een brede selectie met vijftien spelers. 

Vanavond is er een oefenwedstrijd in de Maaspoort tegen Heroes Den Bosch, daarna volgt tweemaal maal The Hague Royals, Landstede Zwolle en Apollo Amsterdam. Op zaterdag 18 september speelt Aris thuis een oefenwedstrijd tegen The Hague Royals. De eerste competitiewedstrijd is op vrijdag 24 september, thuis tegen Donar Groningen.