Clinics op basisscholen een blijvend succes!

Al jarenlang worden er door de spelers van Aris Leeuwarden clinics gegeven op basisscholen. Uniek op de wijze hoe Aris dat doet, onderscheidend is Aris in de hoeveelheid clinics die zij per seizoen geven. En altijd door twee professionele spelers. Er zijn inmiddels al bijna vijftig clinics gegeven. De clinics zijn altijd een groot succes. Door deze clinics zijn de afgelopen maanden meer dan 1000 kinderen in aanraking gekomen met basketbal. Een uurtje lekker bewegen en in aanraking komen met de grote helden (letterlijk en figuurlijk) van Aris. 

Tijdens de clinics was het vaak één groot feest, de kinderen leerden op een speelse en actieve manier te basketballen aan de hand van allerlei oefeningen en de traditionele All Star Game. Alle kinderen nemen het dan tegen de twee spelers op. Elke keer weten de kinderen toch weer de professionele spelers na een zenuwslopende wedstrijd te verslaan. Met prachtige dribbles, snelle passes en loepzuivere schoten.  En natuurlijk tijdens de clinic altijd proberen in het Engels te communiceren! 

Na de clinic zijn alle groepen uitgenodigd om een wedstrijd (gratis) te bezoeken, hiervan hebben veel scholen gebruik van gemaakt. Op deze manier kon iedereen kijken hoe het basketbal er op het hoogste niveau in Nederland er aan toe gaat. De kinderen brengen een unieke sfeer mee en gaan altijd vol achter hun helden staan. Na de wedstrijd is het altijd handtekeningen scoren! Ze dragen bij aan een écht Avondje Aris.  

Aris Leeuwarden is met haar maatschappelijk programma onder de noemer Aris Cares volop lokaal en regionaal actief. Het zet zich graag in om bij te dragen aan een gezondere leefstijl voor kinderen, maar ook senioren. De komende periode ligt de focus namelijk nog meer op clinics aan senioren. De spelers van Aris zullen in diverse woonzorgcentra actief zijn om (ook) de senioren in beweging te zetten! 

Spread the word

Terug naar overzicht