Belangrijk nieuws voor onze fans

Beste Aris fan, 

Volgende week begint officieel de voorbereiding op het seizoen, dat op 3 oktober van start gaat. In deze coronapandemie is het, met alles wat daarbij komt kijken, voor iedereen een bizarre en hectische periode. Juist nu hebben we elkaar (spelers, organisatie, fans, vrijwilligers en sponsoren) harder nodig dan ooit tevoren. 

Wat vaststaat is dat een Avondje Aris er het komende seizoen anders uit gaat zien. De capaciteit van het Kalverdijkje zal door de 1,5 meter norm enorm dalen. Dit betekent dat er veel minder bezoekers kunnen worden toegelaten. Hoeveel mensen dit precies zijn, hangt af van de grootte van een huishouden. Nu gaan we uit van totaal 100 tot 150 personen per wedstrijd. Voor de duidelijkheid: dit is de totale capaciteit, dus zowel voor de reguliere als de businessclub tribune. Natuurlijk doen we ons best om zoveel mogelijk mensen toe te laten. 

Als club zijn wij druk bezig ons zo goed mogelijk voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s. We ontvangen jullie enorm graag tijdens de wedstrijden, maar de thuiswedstrijden moeten we op een aangepaste wijze in goede banen leiden. Alleen samen en met jullie hulp kunnen we het beste ervan maken. 

Dit betekent onder meer het volgende: 

-       Geen of minimale losse kaartverkoop, in ieder geval geen kaartverkoop aan de deur

-       Alle plekken dienen gereserveerd te worden, voor zowel sponsoren als seizoenkaarthouders

-       Geen onnodige verplaatsing tijdens de rust

-       Geen ruimte voor fans tegenstander

 

-       Businessclubkaarten zijn enkel geldig voor de businessclubtribune, dus niet geldig op de reguliere tribune; 

-       Businessclub na afloop enkel toegankelijk op reservering voor sponsoren (capaciteit 30 personen)

 

-       Niet alle vrijwilligers kunnen elke thuiswedstijd aanwezig zijn, we zullen noodgedwongen gaan werken met een minimale bezetting. Wij zijn een zo goed mogelijk oplossing aan het uitwerken. We informeren onze vrijwilligers medio september hierover. Wij geven in ieder geval geen vrijwilligerseizoenkaarten uit

 

-       De trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek. 

 

Hoe kun je gegarandeerd aanwezig zijn bij een thuiswedstrijd?
Wij hebben ook goed nieuws: er staan prachtige nieuwe tribunes in het Kalverdijkje. Aan deze lange zijde (reguliere kaarten) zijn circa vijftig plaatsen beschikbaar. We stellen dan ook per direct vijftig seizoenkaarten beschikbaar. Een seizoenkaart € 125,- en hierdoor ben je verzekerd van een plek voor alle thuiswedstrijden in de competitie. We hanteren geen kortingstarieven en op = op! Reserveren kan via info@arisleeuwarden.nl De aanvragen worden behandeld op tijd van binnenkomst. 

De sponsortribune zal worden gebruikt voor de sponsors en partners. Ook daar is de capaciteit zeer beperkt. 

Wij begrijpen dat dit voor iedereen een bittere pil is. Iedereen wil natuurlijk Aris aanmoedigen in een bomvol Kalverdijkje, maar helaas kan dit niet op de manier die we gewend zijn. Wat we wel kunnen doen, is kijken naar de mogelijkheden in plaats van alleen naar onze beperkingen. Daarom zal de organisatie regelmatig de maatregelen evalueren en waar het nodig is bijsturen. 

Ruim voor de eerste wedstrijd zullen we alle richtlijnen duidelijk communiceren. We zijn blij dat we in goede samenwerking met onze partners en onze collega clubs in de Dutch Basketball League tot een zo goed mogelijke invulling van het basketbalseizoen kunnen komen. 

En laten we samen ervoor zorgen dat we de opwaartse trend van 2020 door kunnen zetten in het nieuwe seizoen. Samen de schouders eronder, op naar een bijzonder en succesvol seizoen!