Ar'Mond Davis tekent bij Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden heeft zich versterkt met Ar'Mond Davis. De 25-jarige en 1.96 meter lange Combo Guard, geboren in Tacoma (Washington), genoot zijn opleiding aan het University of Alabama en de UCSB University (Santa Barbara, Californië).

In het seizoen 2019-2020 kwam hij uit voor BBC Arantia Larochette (Luxemburg). Hij kwam daar tot gemiddeld 30.6 punten en 8.4 rebounds per wedstrijd.

Hoofdcoach Vincent van Sliedregt over de versterking: “We zijn blij een veelbelovende speler als Ar'mond aan de groep toe te voegen. Een speler die goed past in het basketbal dat wij voor ogen hebben, zowel aanvallend als verdedigend. Daarnaast is het een speler die de fans op de banken krijgt.”

Merlijn van der Meulen, bestuurslid Technische Zaken, vult aan: “Davis is een veelzijdige speler die tegen hoge percentages kan schieten. Hij is de creatieve speler waar we naar op zoek waren, hij gaat goed gaat passen in de speelstijl die wij willen laten zien.”

Davis is de vierde versterking van de Leeuwarder basketbalclub voor het aankomende seizoen in de BNXT League. Eerder werden Brandsma, Hoeve en Maconda vastgelegd.