Aris verliest oefenduel tegen regerend landskampioen Zwolle

Aris opende donderdagmiddag zijn oefencampagne in de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Landstede Hammers Zwolle. Aris verloor met 94-69.

Voor het team van Aris coach Ferried Naciri was het donderdag 24 september zijn eerste oefenwedstrijd na de afzegging tegen Heroes Den Bosch. Regerend landskampioen Landstede Hammers startte zijn oefencampagne al op 8 september. In deze wedstrijd werd duidelijk dat de Zwollenaren verder waren in de voorbereiding op de competitie die 3 oktober van start gaat.

De eerste drie minuten spelen namen de Friezen een 6-10 voorsprong. Na een time out, en na een ‘totale’ spelerswissel na vijf minuten bij Aris, was het voor De Hammers er op en er over. Na een kwart spelen stond er 29-16 op het scorebord. In het tweede kwart hielden beide teams elkaar met 21-21 aardig in evenwicht. Ruststand: 53-37.

Na rust zetten de Zwollenaren de turbo erop en liepen snel uit naar 64-41. Op het moment dat het afstandsschot bij de Hammers begon te vallen werd het verschil steeds groter. Met nog tien minuten spelen was deze opgelopen naar 81-51. Het laatste kwart wist Aris winnend af te sluiten: 13-18. Na het eindsignaal stond er 94-69 verlies op het scorebord.

Zaterdag speelt Aris nog een oefenduel in Rotterdam tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Aris start de competitie met thuiswedstrijd tegen nieuwkomer The Hague Royals op 3 oktober.