Aris met klein verlies terug uit Rotterdam

Aris Leeuwarden wist ook zijn tweede oefenwedstrijd niet te winnen. In Rotterdam tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord werd nipt verloren met 74-71.

Aris verloor afgelopen donderdag zijn eerste oefenwedstrijd in Zwolle (94-69) tegen regerend landskampioen Landstede Hammes. Zaterdag reisde het team van coach Ferried Naciri af naar Rotterdam voor het tweede oefenduel tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Bij de Rotterdammers speelt Arunas Mikalauskas die vorig seizoen voor Aris uitkwam. Het duel werd zonder publiek gespeeld. Aris verloor nipt met 74-71. 

Bij rust keek het team van coach Ferried Naciri nog tegen een ruime achterstand aan: 45-29. In het derde kwart knabbelden de Friezen steeds meer van de achterstand af. Met nog een kwart te gaan stond er weer een bemoedigende 60-50 op het scorebord. Nadat de Rotterdammers eerst weer uitliepen, was het Chad Frazier die op dat moment zijn team bij de hand nam en ook meer en meer het netje begon te vinden. Bij het slotakkoord was de stand teruggebracht naar 74-71. Thomas Smallwood was bij de Leeuwarders echter de gevierde man met 24 punten.

Volgende week zaterdag 3 oktober start voor de Friese profbasketballers de competitie met een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer The Hague Royals Den Haag.