Aris loot in de beker uitwedstrijd tegen The Hague Royals

Woensdagavond 7 april vond de loting plaats van de DBL Cup 2021. Aris Leeuwarden stuit in de eerste ronde op The Hague Royals.     

De twaalf teams uit de DBL League strijden vanaf zaterdag 24 april om de DBL Cup. De winnaar van de beker verovert tevens een ticket voor de FIBA Europa Cup. Van de twaalf clubs zijn de vier bovenste teams vrijgesteld van de eerste ronde: Zorg en Zekerheid Leiden, Landstede Hammers Zwolle, Donar Groningen en Heroes Den Bosch. Dit jaar is het toernooi van de Basketball Cup omgedoopt tot de DBL Cup. De DBL Cup wordt in een periode van negen dagen afgewerkt. 

Eerste ronde 24 april

De acht overgebleven teams spelen de eerste ronde op zaterdag 24 april. Het team dat via loting als eerste uit de koker komt speelt een thuiswedstrijd. De vier winnaars gaan door naar de kwartfinale en voegen zich dan bij de vier vrijgestelde teams. Daarna volgt weer een loting waarvan het eerstgenoemde team een thuiswedstrijd mag spelen. Er is geen plaatsing systeem. 

De loting van de eerste ronde:

BAL Limburg                      -             Almere Sailors

The Hague Royals            -              Aris Leeuwarden

Yoast United                     -              Apollo Amsterdam

Den Helder Suns              -              Feyenoord Rotterdam

Kwartfinale 28 april en halve finale 30 april

De wedstrijden in de kwartfinale worden gespeeld op woensdag 28 april. De halve finales volgen twee dagen later op vrijdag 30 april. Er is geen plaatsing systeem. 

Finale

Zondag 2 mei is de finale van de DBL Cup bij de club die dan thuis loot.