Aris Leeuwarden versterkt zich met Shaquille Doorson

Aris Leeuwarden versterkt zich met Shaquille Doorson

Met Shaquille Doorson haalt Aris Leeuwarden de gewenste versterking onder de borden binnen. De 2 meter 13 lange Doorson is zowel aanvallend als verdedigend een zeer aanwezige en bepalende speler. 

Hoofdcoach Vincent van Sliedregt over de komst van Shaquille: “Ontzettend mooi dat Nederlandse spelers de weg weten te vinden naar Aris en de BNXT League. Een speler die een grote rol toegediend krijgt, letterlijk en figuurlijk. ‘Shaq’ heeft de schouders om die verantwoordelijkheid te dragen als big man in the middle.”

Doorson komt over van Avas Utiltas Rapla (Estland). Hij was in gemiddeld 19.3 minuten goed voor 6.8 punten, 6.5 rebounds en 1.0 blocks per wedstrijd. 

De 27-jarige Nederlander genoot zijn opleiding bij Apollo Amsterdam en vier jaar Rutgers University (NCAA-I). Voordat Shaquille de overstap naar Estland maakte speelde hij in Spanje voor Marín Peixegalego en Melilla Sport Capital in de Spaanse 2e divisie. 

Merlijn van der Meulen, bestuurslid technische zaken, over de versterking: “Met Shaquille halen we een aanwinst en publiekstrekker naar het Kalverdijkje. Hij komt van een goede universiteit uit een zeer sterke conference en heeft daar bewezen een sterke verbindende factor te zijn geweest.” Merlijn vervolgt enthousiast: “Hij is nu meerdere jaren actief in Europa, is zowel aanvallend als verdedigend een enorme presence en is klaar om in de BNXT League zich te laten zien.”

Doorson is de vijfde versterking van de Leeuwarder basketbalclub voor het aankomende seizoen in de BNXT League. Eerder werden Ar’Mond Davis (USA), Reinder Brandsma, Tim Hoeve en José Dimitri Maconda vastgelegd.