Aris haalt ervaren point guard Chad Frazier

Aris Leeuwarden versterkt zich met de Amerikaanse point guard Chad Frazier. Met de 27-jarige Frazier heeft de club een ervaren spelverdeler binnen gehaald.

Chad Frazier genoot zijn basketbalopleiding bij Gulf Coast State College en vervolgens kwam hij uit voor de Blazers (NCAA-I, University of Alabama at Birmingham). Zijn professionele basketbal carrière begon hij in Griekenland en speelde vervolgens in onder meer Litouwen, Canada en Turkije. In Turkije (seizoen 2018-2019) kwam hij uit voor Sigortam.net ITU Basket en kwam daar in 39 wedstrijden tot gemiddeld 13,2 punten, 3,8 rebounds, 2,2 assists per wedstrijd. Het afgelopen seizoen tekende hij een contract bij Maccabi Hod Hasharon in Israël. Hij raakte geblesseerd, maar hij is nu volledig fit en klaar om bij Aris een belangrijke rol te vervullen.

Ferried Naciri is zeer tevreden met de komst van de 1.96 lange point guard: “Ik ben heel blij met het aantrekken van Chad. Hij gaat een continu gevaar zijn voor de tegenstander en gaat ons erg helpen in een scorende en spel verdelende rol.” Merlijn van der Meulen, bestuurslid Technische Zaken, vult aan: “Chad is een veelzijdige speler met meerdere offensieve wapens. Daarnaast is hij sterk en atletisch. Bovendien brengt hij ruime ervaring met zich mee. Hij past goed bij de speelstijl die wij voor ogen hebben, en hij zal voor ons van grote toegevoegde waarde zijn.”

Frazier is de zesde speler in de selectie van Aris voor het komende seizoen. De club hoopt op korte termijn meer spelers te kunnen presenteren.